Competitiefinale pupillen

15 september was de finale competitive voor de pupillen. De finalecompetitie is altijd al iets speciaals, maar zeker als het op je eigen baan wordt georganiseerd. De voorbereidingen waren al ver van te voren begonnen en de vrijdag ervoor waren de tenten al opgezet en de baan versierd. Op de dag zelf waren 425 kinderen aanwezig, die allemaal voor de medaille gingen. Voor Holland zouden er 9 kinderen aan de start verschijnen. Met negen kinderen hebben we er een prachtige dag van gemaakt vol met goede prestaties. De finale begint altijd ieder jaar met het defilé, waar alle clubs een ereronde over de baan mogen lopen. Omdat wij het dit jaar samen met AV Haarlem organiseerde liepen wij achteraan. Onder luid Holland geroep, liepen wij onze ronde en was er daarna voor de ouders een mogelijkheid om foto’s te nemen. Na het defilé begon de echte wedstrijd. Zoals altijd beginnen we met estafette, waarin onze meiden B en jongens A2 prima tijden liepen.

Onze meiden B team bestond uit de volgende meiden: Noémi, Yentl, Frieda, Yfke en Feline. Noémi liet bij verspringen zien dat ze de gouden Holland regel: de laatste sprong is het beste, ook waar kan maken. Door de laatste tips goed op te volgen sprong ze naar 3,36m. Yentl liet zien dat ze kogel ver over de 3 meter kon stoten. Frieda moest kiezen tussen atletiek en een zwemfeestje, maar heeft uiteindelijk besloten om het allebei te doen. Zo heeft zij hard gerend bij de estafette en 40 m. Yfke liet zien dat ze in 7,87 sec 40 m kan rennen. Feline kan er ook erg goed kogelstoten, want zij stootte de kogel 4,20 m.

Onze jongens A2 bestonden uit: Daan, Mikai, Stijn en Levi. Daan is onze hoogspring held. Samen met Jeffrey van Haarlemmermeer was het een spannende strijd om wie er ging winnen. Uiteindelijke strandde allebei jongens op een prachtige hoogte van 1,40m. Mikai stootte als een van de verste de kogel naar 7, 75m. Stijn was de held van de dag, omdat er last minute iemand af had gezegd en Stijn gelukkig ons kon helpen. Stijn liep snel over de 60 m in 10,45 sec. Als laatste onze Levi die de kogel ruim over de 6 m stootte.

Als met al wat het een zonnige en zeer goed georganiseerde wedstrijd van onze WOC. We zijn trots op de prestaties van onze pupillen en hopen dat we volgend jaar net zo goed en misschien nog wel beter te presteren.

Getagd , , , . Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.