Prachtig weer bij de Duintrail

KAV-HOLLAND DUINTRAIL 2018

KAV HOLLAND – DUINTRAIL 2018

Voor het derde jaar heeft KAV Holland vandaag 16 september voor haar leden een Duintrail georganiseerd, ook dit jaar weer met een ander parcours. Dit keer werd gestart vanaf duiningang Midden Herenduin. Lekker trailen door het Nationaal Park de Kennemerduinen naar plekken en over paadjes waar je normaal niet zo snel komt​.

Het parcours was ten opzichte van de eerste editie geheel gewijzigd: een lange route (14km) dwars door de duinen, waarbij de zee werd aangetikt, en een kortere route (8 km). Beide routes met mooie paadjes en pittige klimmetjes. De lopers kregen een A4-tje met de routes – onderweg waren de paden met lintjes gemarkeerd, zodat mislopen werd voorkomen. De lange route startte om 10 uur, de kortere om half 11. Onderweg was op de 14 km route een drinkpost aanwezig.

Met dit mooie weer en de lekkere zelfgebakken taarten bij de koffie/thee in het vooruitzicht kon het eigenlijk al niet meer misgaan. Het was echt genieten en bij de strandopgang en in Duin- en Kruidberg moest iedereen stevig aan de bak om te klimmen door het mulle zand. De kuitjes hadden het zwaar, naast de 8 km ook 90 hoogtemeters en bij de 14 km zelfs meer dan 150 hoogtemeters.

De welverdiende taart met koffie of thee smaakte heerlijk. We hebben erg genoten en het was een prachtige dag.

 In het bijzonder willen we Natuurmonumenten bedanken voor de vergunning en Jean Paul Frijns voor het prachtige affiche, het uitzetten van de 14 km trail en het tweemaal lopen van die route, vanwege het ophangen en later weer ophalen van alle lintjes.

 Alle sportieve deelnemers, dank voor jullie aanwezigheid!

 Namens de commissie wegatletiek, René van Leeuwen.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.