Groepen

Elke loper is welkom, met haar of zijn eigen doelstelling. De een wilt rustig aan de conditie werken, een ander gaat voor een nieuw persoonlijk record op een halve marathon. Samen trainen vormt een goede stimulans om te werken aan de looptechniek, het duurvermogen en van elkaar te leren.

Om een idee te krijgen van de diverse groepen stellen zij zich aan je voor. Klik op de naam om meer over een groep te weten te komen.

Loopsport

Loopgroep Linda van Galen

De nieuwste loot onder de loopgroepen is de groep, die Linda van Galen traint.
In 2014 zijn een drietal loopcursussen gegeven, Run to the Start voor de Zandvoort Circuit Run, Grachtenloop en Dam-tot-Damloop. Hiervan is een groot deel van de deelnemers zo enthousiast geraakt, dat ze samen blijven trainen. Nieuwe lopers zijn altijd welkom!

Loopgroep met ambitie

De lopers in onze groep gaan voor Passie, Plezier, Preventie en Prestatie. Dat laatste is wat ons onderscheidt van veel recreatieve hardlopers. Op de atletiekbaan wordt er flink getraind, vaak buiten de comfortzone. De meeste Prestatielopers gaan regelmatig naar wedstrijden, variërend van 5km tot de marathon.

Ambitieuze lopers van KAV Holland staan voor

Passie

  • We trainen bij KAV Holland maar daarnaast ook individueel; zo’n 3 à 4 keer per week.
  • Lopers van onze groep hebben de ambitie om sneller te worden.

Plezier

  • Het fanatisme heeft grenzen. Naast de ambitie om beter te worden is er ook ruimte voor plezier.
  • Door onze loopervaring kunnen we ook elkaar een beetje coachen. Er is aandacht en interesse voor elkaar.
  • De groep is niet te groot, zodat de trainer voldoende individuele aandacht kan geven aan de lopers.

Preventie:

  • De baantrainingen kennen een vaste opbouw waarbij naast het hoofdprogramma aandacht is voor rek- en strekoefeningen, loopscholing en lenigheids- en stabiliteitsoefeningen ten behoeve van blessurepreventie.

Prestatie:
Door het jaar heen lopen we regelmatig lokale weg- en crosswedstrijden zoals de ZKA-loop, de Haarlemse Grachtenloop en wedstrijden uit het Kennemer Cross Circuit.
Sommige lopers doen af en toe een baanwedstrijd zoals een snelle 5 km.
Enkele leden uit onze groep behoren tot de regionale (sub)top in wedstrijden.

Trainingen
Het hele jaar wordt er op de atletiekbaan getraind op dinsdag van 19.15 tot 20.45 uur.

Loopgroep Kees Peerdeman

Onze loopgroep bij het WedDe dinsdagavond groep is een leuke mix van fanatiekelingen en mensen die gewoon voor hun plezier lopen. Oudgedienden en nieuwe aanwas in diverse leeftijden. Traint de een voor z’n zoveelste marathon, de ander wil z’n pr verbeteren op de 10 of halve. Of gewoon geen doel, dat kan ook. Zomers trainen we in de duinen en ’s winters op de baan. En wil je meerdere keren in de week trainen, dat kan ook. Er zijn verschillende groepjes die op andere dagen trainen. Kortom voor ieder wat wils. En dat allemaal onder de toegewijde en enthousiaste begeleiding van Kees door weer en wind.

Loopgroep Jan de Ruiter

Mag ik ons voorstellen, De Woensdagavond groep, een simpele naam voor een simpele groep. We trainen namelijk het hele jaar op de baan op de woensdagavond en wel van 19:30u tot 21:00u.

Nu zijn wij natuurlijk niet echt simpel op de manier waarop simpel vaak wordt uitgelegd, wij zijn juist een boeiende groep mensen van diverse pluimage, zowel qua persoonlijkheden als qua ambitie op loopgebied.  Het simpele staat meer voor: we zijn niet allemaal gelijk maar wel gelijkwaardig, voor: iedereen is zijn eigen held, zijn eigen kampioen en  iedereen is welkom, zo simpel is dat.
Van beginners tot ervaren lopers/ loopsters, voor iedereen is er plaats. Of plezier voor jou voorop staat of de ambitie om sneller te worden, dat is  jouw eigen de keuze.

Onze rol van trainer / assistent trainers is dienend aan jouw wens.

Jan, Linda, Elise, Remco, Tim, Patrick, Leontine

Loopgroep Rudi Kalter

Loopgroep Arjan en Hans“Samen lopen”
Voortgekomen uit een Trosloopcursus heeft Hans Bakkenes sinds 2002 deze groep getraind. Diverse leden zijn inmiddels zelfstandig trainer, waaronder Arjan Sierveld en Jacinta Koster; daarnaast zijn er diverse assixtent-trainers. De meeste leden, in leeftijd uiteenlopend van 35 tot 70 jaar,  lopen afstanden tussen de 10km en marathon. Traditie is het jaarlijkse loopuitje met Bus15, jubilea worden met shirtjes en verjaardagen vaak met gebak en gezang gevierd. Prestatie en plezier gaan dus hand in hand. Recent is de training overgenomen door Rudi Kalter, die zelf bij de ambitiegroep traint.

Keep Fitgroep

De KeepFit groep is de oudste wegatletiekgroep van KAV Holland. Dit slaat niet alleen op de leeftijd van de leden van deze groep. Deze groep is de eerste wegatletiekgroep van KAV Holland. Zij lopen nu nog hoofdzakelijk in de duinen en trainen in de zaal.

KeepFit groepHet trainingsprogramma op zaterdagmorgen is in de loop der jaren veranderd met de leeftijd van de deelnemers. We beginnen nog wel met een warming up maar daarna splitst de groep zich in tweeën.

Een groep gaat nog steeds een uurtje hardlopen in etappes, de andere groep gaat een uurtje nordic walken.

Van september tot mei is er in de zaal speciaal voor de dames van de groep een trainingsavond.

De oudste deelnemer van de groep is inmiddels 85 en de jongste 53. De gemiddelde leeftijd zal rond de 70 liggen. We gaan zeker zo lang mogelijk nog door maar de nordic walking groep zal groter worden ten koste van de lopersgroep.

Ben je geïnteresseerd, kom gewoon een keer langs.

Piet, Jozef, Harry, Ludwien en Jack.

 

Reacties zijn gesloten.