Trainers

Bij KAV Holland train je altijd onder leiding van een ervaren looptrainer, die bij de Atletiekunie of Running Holland is opgeleid. Vaak lopen zij al jaren en kunnen door hun ervaring en kennis je het nodige bijbrengen over het hardlopen en aanverwante zaken. Meestal zijn er ook een paar assistent-trainers in de groep die onderdelen van de training verzorgen. Vraag gerust bij pijntjes of blessures naar ons advies – overbelasting is de ergste vijand van elke sporter.

Looptrainers

Kees Peerdeman

Kees PeerdemanSporten doe ik eigenlijk al van kinds af aan lekker fanatiek maar met pieken en dalen.

Hardlopen was in die tijd nooit favoriet en meer bijzaak totdat ik 8 jaar geleden het ” licht” zag
en hardlopen echt een deel van mijn leven is geworden. Hoe heerlijk is het om alleen, wanneer je even tijd hebt, of met wat loopmaatjes af te spreken en lekker te gaan lopen door polders, duinen en bossen. Altijd wat te zien, te praten of gewoon in je eigen ik tijdens het lopen. Of het nu uren achter elkaar is of interval op de baan of in het bos de afloop is eigenlijk het zelfde, voldaan.
 
Zelf merkte ik 6 jaar geleden dat het lopen in een loopgroep , 1 avond in de week , een van de beste manieren is om je zelf te ontwikkelen in het lopen en een prima stok achter de deur is als het even tegen zit. In 2013 heb ik de opleiding tot zelfstandig hardlooptrainer gevolgd en met een succes afgerond ( BLT-3) en train ik samen met Susan en Nanning met veel plezier de dinsdagavond loopgroep en in de wintermaanden de C-junioren.

Jan de Ruiter

Na een aantal jaren terug bij onze vereniging als trainer voor de woensdaggroep

Yvonne Mulder

yvonne mulderMet veel plezier ben ik al jaren een hardloper. Eerst alleen, en later in een groep. Het in een groep lopen was zo veel leuker en ging ook makkelijker.

In 2015 heb ik de opleiding tot hardlopertrainer (BLT-3) gevolgd en geef ik samen met Peter van Wees op de dinsdagavond training.
Naast het sociale aspect en het plezier vind ik het belangrijk om aandacht aan techniek te geven. Ik vind het gaaf als iemand daardoor makkelijker en met een glimlach gaat hardlopen. Ik heb het zelf ervaren en ongeacht het niveau of de ambitie wil ik dit graag met anderen delen. Wil je de 10 kilometer kunnen uitlopen of heb je marathon ambities, je bent
van harte welkom.

Linda van Galen

Linda van GalenIk ben Linda van Galen, geboren in 1966 te Haarlem, woonachtig in Velserbroek.
Ben in 1997 gestart met een loopcursus, van nog geen rondje op de baan is het gelukt om in 10 weken  8km te kunnen uitlopen. Hierna ben ik besmet geraakt met het loopvirus en loop ik zelfs marathons.
Inmiddels ook diverse beginnerscursussen begeleid en ben ik bezig met de opleiding van looptrainer. Vind het erg leuk om mensen bekend te maken met de loopsport.

Arjan Vink

Arjan VinkIn 2002 organiseerde een collega de Damloop voor het bedrijf. Ik ben toen een maand van tevoren beginnen te trainen en liep met hangen en wurgen de 7km uit. Het volgende jaar nam ik deel aan een paar locale loopjes, in het najaar deed ik de Trosloopcursus van KAV Holland voor een eerste halve marathon. Sindsdien volgden vele wedstrijden, waaronder 2 marathons en de Roparun. Lopen in een groep betekent voor mij een motivatie om te komen trainen, je conditie en techniek te verbeteren en samen naar loopjes te gaan. Sinds drie jaar probeer ik mijn enthousiasme en ambitie over te brengen aan medelopers. Het is een hele way of life voor mij geworden.

Reacties zijn gesloten.