Trainers

Bij KAV Holland train je altijd onder leiding van een ervaren looptrainer, die bij de Atletiekunie of Running Holland is opgeleid. Vaak lopen zij al jaren en kunnen door hun ervaring en kennis je het nodige bijbrengen over het hardlopen en aanverwante zaken. Meestal zijn er ook een paar assistent-trainers in de groep die onderdelen van de training verzorgen. Vraag gerust bij pijntjes of blessures naar ons advies – overbelasting is de ergste vijand van elke sporter.

Looptrainers

Jan de Ruiter

Na een aantal jaren terug bij onze vereniging als trainer voor de woensdaggroep

Kees Peerdeman

Kees PeerdemanSporten doe ik eigenlijk al van kinds af aan lekker fanatiek maar met pieken en dalen.

Hardlopen was in die tijd nooit favoriet en meer bijzaak totdat ik 8 jaar geleden het ” licht” zag
en hardlopen echt een deel van mijn leven is geworden. Hoe heerlijk is het om alleen, wanneer je even tijd hebt, of met wat loopmaatjes af te spreken en lekker te gaan lopen door polders, duinen en bossen. Altijd wat te zien, te praten of gewoon in je eigen ik tijdens het lopen. Of het nu uren achter elkaar is of interval op de baan of in het bos de afloop is eigenlijk het zelfde, voldaan.
 
Zelf merkte ik 6 jaar geleden dat het lopen in een loopgroep , 1 avond in de week , een van de beste manieren is om je zelf te ontwikkelen in het lopen en een prima stok achter de deur is als het even tegen zit. In 2013 heb ik de opleiding tot zelfstandig hardlooptrainer gevolgd en met een succes afgerond ( BLT-3) en train ik samen met Susan en Nanning met veel plezier de dinsdagavond loopgroep en in de wintermaanden de C-junioren.

Rudi Kalter

Rudi KalterSporten is mij met de paplepel ingegoten, in eerste instantie met voetbal en wielrennen. Tijdens mijn studie in Delft voetbalde ik in een studentenvoetbalteam en ben ik daarnaast gaan hardlopen om de conditie op peil te houden. Vanaf 2010 is hardlopen mijn kernsport, met in de wintermaanden geregeld een halve marathon of 10 mijl en in de zomermaanden vaak wat vijf en tien kilometerloopjes.

In 2016 ben ik naar Haarlem verhuisd en sindsdien loop ik bij KAV Holland in de loopgroep met ambitie op dinsdagavond. Naast het lopen bij KAV Holland loop ik ook graag in de Kennemerduinen of in de polder rond Spaarndam. Binnen de loopgroep met ambitie ben ik assistant-trainer geworden, wat betekent dat ik geregeld de warming up begeleid. Sinds augustus 2019 ben ik de trainer van de woensdagavondgroep om 20 uur.

Linda van Galen

Al jaren heb ik de ambitie om iedereen van de bank af te halen om te gaan bewegen. Of het nu een stukje fietsen is, wandelen of hardlopen, maakt niet uit, lekker naar buiten.

Inmiddels ben ik 5 jaar looptrainer 3 en geef ik elke dinsdagavond training op de atletiekbaan bij KAV Holland. Ik zorg dat de loopgroep van 20:00u weer naar huis gaat met een lekker gevoel.

Mijn ambitie is vooral om de conditie te verbeteren en het plezier in hardlopen bij te brengen. Zodanig dat je nog tot je honderdste kunt blijven bewegen! De groep is gevarieerd in leeftijd en presteert op diverse niveaus, maar dat kan prima samen. Een ieder heeft zijn eigen doel om naar toe te trainen, af en toe trainen we voor een gezamenlijk doel. In de zomer gaan we een paar maanden naar duinen.

Linda van Galen Linda van Galen

Reacties zijn gesloten.