Agenda

feb
4
za
NK Indoor Masters & Meerkamp @ Apeldoorn
feb 4 – feb 5 hele dag
Loopclinic @ Atletiekbaan Pim Mulier Sportpark
feb 4 @ 09:15 – 11:45

Sneller worden dankzij een betere hardlooptechniek

Op zaterdag 4 februari (start 9u30) organiseert Atletiekvereniging KAV Holland in samenwerking met Le Champion een hardloopclinic voor de gevorderde loper. Deze clinic vindt plaats op de atletiekbaan van het Sportpark Pim Mulier te Haarlem. Gecertificeerde trainers geven jou tips met betrekking tot je looptechniek zodat je beter en sneller gaat hardlopen met dezelfde hoeveelheid energie. Deze clinic is voor iedere hardloper aan te raden! De hardloopclinic is gratis.

Bij het hardlopen is een goede looptechniek zeer belangrijk. Zo spelen bijvoorbeeld je armen tijdens het hardlopen een belangrijke rol. Niet alleen ondersteunen ze de benen, ook houden ze het bovenlichaam stabiel en helpen ze je zo efficiënt te bewegen. En wist je dat je tijdens het hardlopen twee tot drie keer je eigen lichaamsgewicht per landing moet opvangen? En dat zo’n 170 keer per minuut? Zo kunnen kleine fouten in je looptechniek grote gevolgen hebben. En kunnen zaken als romphouding en armbeweging vaak wel wat bijsturing gebruiken.

Tijdens de clinic gaan we niet alleen aan de slag met een goede looptechniek, ook zaken als lenigheid en core stability komen aan bod. Ook zullen de deelnemers een kort loopprogramma afwerken en zo ervaren hoe het is om op een atletiekbaan hard te lopen.

Op dezelfde dag wordt ook een loopclinic gegeven voor de beginnende loper.

Enthousiast geworden? Meld je aan via loopclinic@kavholland.nl

Start to Run @ Atletiekbaan Pim Mulier Sportpark
feb 4 @ 09:15 – 11:30

Trainen voor de Zandvoort Circuit Run!

Start to Run is een speciale voorbereidingscursus voor de beginnende loper. Deze loopcursus gaat op zaterdag 4 februari om 9.30 uur van start bij KAV Holland met een gratis loopclinic op de atletiekbaan van het Pim Muliersportpark, inloop vanaf 9.15

Het voorbereidingstraject Start to Run
De cursus duurt zeven weken en na afloop ben je klaar voor de 4 km lange Zandvoort Circuitrun op 26 maart 2023 of de 5 km Lionsloop op 11 april 2023. Tijdens deze 7 weken train je onder begeleiding van ervaren en deskundige trainers, zodat jij het heuvelachtige circuit met gemak aan kunt! De eerste training is op 4 februari op de atletiekbaan op het Pim Muliersportpark om 9.30, inloop vanaf 9.15.

Je traint wekelijks op zaterdag 90 minuten in groepsverband.aanvang ook 9:30 De trainers geven tijdens de training praktische tips m.b.t.,blessurepreventie, looptechniek en lichaamsversterkende oefeningen (core-stability). Na afloop van elke training krijg je een trainingsschema  waar je gedurende de week zelf mee aan de slag kunt.

Kosten en aanmelden
Deelname aan deze Start to Run trainingen kost € 50,- (dit is exclusief inschrijving circuitrun of lionsloop). Word je daarna lid van KAV Holland, dan krijg je 25 euro korting op het lidmaatschap voor 2023. Daarvoor krijg je 7 weken training en trainingsschema’s. De inschrijving voor de Zandvoort Circuit Run is reeds geopend.

Twijfel niet langer en schrijf je nu in voor de Start to Run cursus en treedt straks in de voet of remsporen van Max Verstappen

Aanmelden
Aanmelden via loopclinic@kavholland.nl Vermeld je Naam, telefoon, geslacht en leeftijd in de email en tevens dat je deel wil nemen aan de start-to run loopcursus.

Reacties zijn gesloten.