Loopsport

Lopen maakt blijAls je komt trainen bij KAV Holland bij een van de recreatieve loopgroepen op de dinsdag- en woensdagavond wat krijg je dan voor een training?

De duur van de training is 1,5 uur. We starten met drie rondjes rustig inlopen rondom de atletiekbaan van het Pim Mulier sportpark. Daarna volgt een warming-up, vaak gevolgd door een stukje krachttraining. Ook wordt er aandacht besteed aan de loopscholing. Alles gericht op een betere houding en om technisch beter te gaan lopen. Hoofdprogramma is de kern, welke elke week afwisselend is wat betreft afstand en tempo’s (max ong 6 km). Elk loper kan op zijn eigen niveau zijn tempo’s lopen en er is altijd wel een loopmaatje welke het zelfde tempo loopt. De training wordt afgesloten met een cooling down, wel of niet gezamenlijk met de hele groep. De trainer zal en kan je begeleiden naar je eigen ambitie en (loop)doel.

Alle groepen zijn gevarieerd van samenstelling wat betreft man/vrouw, leeftijd, snelheid en doel. De loopgroep met ambitie is een soort van wedstrijd groep en daarvoor geld een soort van eis dat je 10km kunt lopen <45’ voor vrouwen en rond de 40’ voor mannen. Voor de andere groepen is er geen toelatingseis en is iedereen welkom! Je mag altijd een paar komen mee trainen om te kijken of je het leuk vind. Daarna wordt je lid voor een jaar (kalenderjaar) voor een keer per week. Tevens ben je dan automatisch lid van de AtletiekUnie, wat diverse voordelen bied. Als je een keertje niet kunt mag je altijd een keertje mee doen met een van de andere groepen.

Mail ons als je meer wilt weten. Of kom langs op dinsdag- of woensdagavond naar de atletiekbaan op het Pim Muliersportpark en meld je bij de trainer van dienst voor een kennismaking.

Reacties zijn gesloten.