Regen krijgt atleten KAV er niet onder bij derde oefenwedstrijd

Na de fantastische omstandigheden tijdens de tweede oefenwedstrijd waren de weergoden ons dit keer minder gunstig gezind. Prestaties vergelijken op voorhand een kansloze missie en vooral niet raadzaam. Op de laatste dag van de vakantie hadden bijna 90 atleten zich ingeschreven om op nieuwe onderdelen hun beste beentje voor te zetten. Vooral de horderace is dan altijd een spannende aangelegenheid. Bij de D-junioren is het onderdeel, dat alles heeft, een vaste prik op de agenda, de C-junioren offeren er hun vrije woensdagavond voor op. De trainingen waren veelbelovend en dat miste zijn uitwerking dan ook niet. Van 5 pas naar 3 pas, terug naar 4 pas, ze beheersen het allemaal. En belangrijk, iedereen haalde zonder kleerscheuren de finish.

Een mooie mix. Onze topatleten die rechtstreeks vanuit Mallorca hun rentree maakten op de Nederlandse velden. Nieuwbakken KAV-leden Victor en Lotte die meteen lieten zien dat we nog een hoop plezier aan ze gaan beleven. Tinus de meerkamper die in voorbereiding op zijn meerkamp van over 2 weken zijn vorm testte op 3 onderdelen. Maar ook de pupillen die elke geslaagde poging bij het hoogspringen in de stromende regen begroetten alsof Dafne Schippers zojuist Olympisch Kampioen was geworden.

Natuurlijk komt er op zo’n dag een aantal prestaties voorbij waar je eigenlijk niet aan voorbij wil gaan. Maar om Joris nou alleen te benoemen omdat hij 1.80 meter hoog heeft gesprongen, gaat mij veel te ver. Joris heeft aanleg, dat zeker, maar is vooral een graag geziene gast omdat hij er altijd is en uit elke situatie het positieve uit weet te halen.  De ploegleider van de eerste seniorenploeg zal met veel plezier de ontwikkeling van deze jongeman volgen en weet dat het zijn opties voor de opstelling vergroot.

Was de regen dan een obstakel? Totaal niet. Want als je na 3 uur koukleumen 20 C-junioren op de 600 meter ziet rennen voor hun leven, dan weet je dat het goed zit.

Twee namen wil ik tot slot nog even uitlichten. Judith Endstra. Judith zit sinds mensengeheugenis op atletiek en stond te boek als een talentvolle atlete.  Vooral de sportdagen van haar school leverde haar de nodige narigheid op, want het leek soms wel alsof ze na elke sportdag zwaar geblesseerd weer op de baan verscheen. Aan opgeven doet Juidth niet en na een periode zonder blessures liet ze in Haarlem zien dat het talent in combinatie met haar doorzettingsvermogen haar nog heel ver gaat brengen.

Teun Withagen. Als trainer ga je je zorgen maken als Teun om 16.45 uur nog niet op de tribune zit en dat terwijl de training pas om 17.00 uur begint. Teun is de kleinste van het stel en zal niet meteen opvallen vanwege zijn prestaties, als je het vergelijkt met zijn grotere leeftijdsgenoten. Maar Teun is wel de trotse koploper van het aanwezigheidsklassement. In bijna 2 maanden tijd heeft hij nog geen training gemist! Dan ben je een hele grote.

Een groot compliment voor de wedstrijdorganisatie, die eerst ‘s ochtends al de wedstrijd van AV Haarlem in goede banen had geleid en zonder morren daar nog een middag vol water aan vast plakten. Grote klasse!

De volgende oefenwedstrijd is op zondag 30 mei. Zet hem in je agenda!

 

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.