Alle loopgroepen vanaf 11 mei van start

hardloperVanaf 11 mei hervatten alle loopgroepen de training, enkele groepen zijn al gestart. De loopgroepen van Linda, Yvonne en Kees gaan per 11 mei naar de duinen, de groep van Rudi volgt later. De groepen van Arjan en Jan blijven op de baan trainen, neem voor de details contact op met je trainer.

Gaarne aandacht voor de nieuwe coronaregels (zie bijlage) zodat we de trainingen veilig kunnen organiseren. Voor de loopgroepen, waarbij de meeste leden ouder zijn dan 27 jaar hanteren we de regel van groepen van 4 die tijdens de training/ instructie bij elkaar blijven. Speciale aandacht voor het begin en einde van de training, het is erg gezellig om bij te kletsen, maar volgens de coronaregels is dit niet toegestaan. De afdeling handhaving van de gemeente en de coronacoördinatoren van KAV Holland zien hier op toe.

Algemene uitgangspunten looptraining op atletiekbaan

 1. Volg altijd de instructies van je trainer op.
 2. Een looptrainer geeft training aan meerdere subgroepjes van maximaal 4 lopers, de subgroepjes blijven tijdens de instructie/training bij elkaar
 3. Lopers op 1,5 meter van elkaar, ook bij inhalen op de lijn baan 2/3.
 4. De banen 1 t/m 3 (inhalen op de lijn baan 2/3) zijn voor de loopgroepen. Daarnaast traint op dinsdag de wedstrijdgroep van Koos Kiers en op woensdag de Triatlongroep,
 5. De banen 4 t/m 8 voor de baanatletiek en de jeugd tot 20.30 uur. Na 20.30 zijn alle banen beschikbaar voor lopers.
 6. Er wordt getraind in groepjes van 4 personen, de trainer selecteert de groepen op zo gelijkmatig mogelijke snelheid bij elkaar. De groepjes blijven de gehele training bij elkaar (natuurlijk 1,5 m afstand)
 7. Inlopen / warming-up / krachttraining /loopscholing van de loopgroepen niet op de 400 meter baan.
 8. Alleen het hoofdprogramma (de kern) vindt plaats op baan 1 t/m 3, de kern duurt maximaal 45 minuten per training.
 9. In principe één loopgroep tegelijkertijd op de baan, naast op dinsdag de groep van Koos Kiers (ca 6 – 8 lopers).
 10. Aanmelden voor de training bij de trainer of de app. De trainer houdt bij wie op de training aanwezig was vanwege corona richtlijnen.
 11. Three-strikes-out. Mochten lopers zich niet willen of kunnen conformeren aan de Corona baandiscipline, dan zullen we de betreffende loper na 3 waarschuwingen moeten weren van de atletiekbaan.
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.