Pinkstermeerkamp: geweldige prestaties en roodverbrande nekken

Afgelopen weekend hebben 13 CD-junioren meegedaan aan de Pinkstermeerkamp in Amstelveen.
Vooral zondag was het schitterend weer, wat leidde tot geweldige prestaties en roodverbrande nekken.

Jongens D
Bij de jongens D hadden we twee deelnemers: Jelmer de Graaf en David Hoogewerf. Beiden waren goed voor persoonlijke records op de 80 meter, ver en kogel en David voor een prima tijd op de 80 meter horden. Goed gedaan allebei!

Meisjes D
Met Julia Arlotti, Rosalie Breems, Nikki Taag en Robina Negenman hadden we een mooi Holland-kwartet. De eerste dag werd goed volgens de verwachtingen gepresteerd, met een dik horde- en hoogspring pr voor Julia. Robina stond na dag één als eerste geklasseerd en lonkte al stiekem naar het meerkamp clubrecord van Judith Endstra.
De tweede dag was spierballendag. Zowel Julia, Rosalie als Robina beukte de kogel naar een dik pr.
Voor Nikki geen hoge pieken, maar zeker ook geen diepe dalen. Gewoon een goede meerkamp met ruim 200 punten meer dan vorig jaar.

En toen was het tijd voor de afsluitende 600 meter. Julia moest helaas afhaken, maar Rosalie maakte er een feest van. Zij finishte in een nieuw clubrecord van 1.43.26!
Ook Robina haalde een nieuw clubrecord en deed dat met wiskundige precisie. Verbeterde zij onlangs het speerwerprecord met een worp van precies 3165 centimeter, nu sloot ze de meerkamp af met exact 3165 punten. Goed voor een dikke verbetering van het clubrecord en de 2e plaats.

IMG-20150525-WA0000

 

 

 

 

 

 

2e plaats voor Robina Negenman

 

 

Meisjes C
Bij de meisjes C was Yanika Einholz de enige deelneemster van Holland, maar dat weerhield haar er niet van om haar pr op de meerkamp met ruim 200 punten te verbeteren. Super!

Jongens C
Bij de jongens C maar liefst 6 deelnemers: Igor Uiterwijk, Boris Hoogervorst, Tijn Pronk, Mika Taag, Jos Hoogewerf en Sil Negenman.
Boris was toch wel de man van dag 1. Met alleen maar pr’s kon zijn weekend niet meer stuk. Ook Mika verbrak maar liefst 6 pr’s en maakte veel indruk met zijn toptijd op de 1000 meter: 2.54.63!
Maar eigenlijk was het voor alle C-jongens het weekend van de pr’s. Er werden snelle tijden op de 100 meter gelopen, maar ook de afstanden op de werpnummers waren indrukwekkend.

Voor Jos en Sil kwam de concurrentie vooral van de jongens van PAC, maar daar hadden ze nauwelijks oog voor. Ze hielden namelijk vooral elkaar in de gaten. Vooral na de 5.87 meter ver van Jos, begon Sil hem echt te knijpen. Na een spannende 1000 meter, waar Sil de zuignaptactiek toepaste, werd de strijd uiteindelijk beslist: Sil werd 2e en Jos 3e.

Na dit geslaagde weekend braken we het Holland-kamp (met tent en vlaggen) weer op en kon iedereen zeer tevreden naar huis.

IMG-20150525-WA0001

 

 

 

 

 

 

Jos Hoogewerf (3e) en Sil Negenman (2e)

 

 

Klik hier om alle uitslagen te bekijken.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.