Pupillen schitteren in Olympisch Stadion

Op Hemelvaartsdag hadden de pupillen geen school. In plaats daarvan had een groep van ongeveer 20 pupillen zich ingeschreven voor de eerste wedstrijd van het Amsterdams Baan Circuit.  Ze deden allen mee met een meerkamp onder de Atletic Champs regels. Zo moesten de pupillen vortexwerpen, hordelopen en ‘meters maken’, ofwel een duurloop van 4 minuten. Ook was het reglement bij hoogspringen anders dan normaal. Iedere pupil kreeg drie pogingen, en mocht zelf beslissen hoe hoog. Dankzij deze regels en de kleinere groepjes duurde het gehele meerkamp vrij kort. Ik zal een paar hoogtepunten noemen.

Mette, van wie haar vader een goede hoogspringer was(heb ik me laten vertellen), sprong niet zozeer met hoog, maar wel met ver een prima prestatie. Ze wist een nieuw pr van 3,70m te springen. Nikki Ravelli verraste niet alleen de trainers, maar ook haar moeder. Op de 60m sprintte zij namelijk iedereen voorbij en finishte met 9.32sec., wat voor haar een verbetering is van 0,3sec.! Maar dat is niet haar enige hoogtepunt, ook het nieuwe onderdeel hordelopen ging haar makkelijk af, ook hier had ze de snelste tijd: 11.30sec. Al scheelde het niet veel met Saskia Mens in 11.58sec. Beiden vielen dan ook in de prijzen: Nikki 1 en Saskia 2.

Ook de broertjes van Nikki en Saskia deden het super. Bij horde zoefde Joris Mens over de hordes heen alsof het hoedjes waren en pakte een verdiende eerste plek. Levi Ravelli liet zien dat hij de snelste uit Haarlem is, maar kort daarna gooide Duuk van Schelven zijn bal bijna naar de overkant, zo ver.

Ook Madelief ging het hordelopen haar goed af, met haar lange benen was de driepas een eitje en ook zij finishte als eerste. Ze ging naar huis met een eerste plek en liet Feline op een derde plek achter, dankzij haar uitstekende worp bij balwerpen.

Het was een perfecte dag: geen school, wel atletiek, prachtig stadion, prachtig weer, prachtige sfeer. En iedereen ging naar huis met een medaille en een lach.

 

Resultaten zijn te vinden op atletiek.nu en foto’s staan op KAV Holland website.

 

Trainer Niels (volg me op FB)

Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.