75e Pim Mulierloop

Vandaag is de 75e Pim Mulierloop gehouden bij AV Suomi. Daarmee is dit de oudste nog bestaande loop van Nederland.

Helaas is het niet zo druk. Misschien dat de matige weersverwachting meespeelt of het feit dat een paar kilometer verder de Kika Run in Velserbroek én de Vissenloop in IJmuiden plaatsvinden. In ieder geval komt een select gezelschap wel naar de atletiekbaan. Vandaar loop je vlot naar de duinen, waar halverwege een venijnig stuk onverhard in het parcours van de 10 mijl zit. Deze parcoursverandering maakt het een echte aanrader.

Zelf start ik bijna vooraan en zie na een kilometer dat er maar 14 man voor me lopen. Ik zet dus wat aan en kom zo bij de 1e tien. In de duinen zie ik vrijwel constant 1 man 50-100m voor me lopen. Na de tweede drinkpost op 11km kan ik eindelijk aanklampen en even verder op een heuveltje weglopen. Op de baan zie ik  nog 1 loper 15m achter mij aan komen – gelukkig kan ik er nog een eindsprint uitpersen zodat ik hem net voorblijf. 1u10 is geen gekke tijd voor mij, ik blijk 6e geworden.

Uitslag: http://www.uitslagen.nl/uitslag?id=2015053103132

 

Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.