Eerste Athletics Champs

Athletics Champs is in veel regio’s de vervanger van de reguliere competitie, alleen in onze regio nog niet. Dit vinden wij niet erg, want dan hebben we nog meer wedstrijden waar we aan mee kunnen doen. De wedstrijd heeft wel andere onderdelen dan de reguliere competitie. Zo is er bijvoorbeeld naast sprint ook horden lopen met lage hordes. Balwerpen is er niet meer bij, maar deze zijn vervangen door Vortex werpen en slingeren met een fietsband of een andere variant van een discus. Naast verspringen is er ook polsstok verspringen, een voorbereiding op het echte polsstokhoogspringen. Hoogspringen heeft naast hoogspringen ook een andere variant. Dit is hurk hoogspringen, waarbij de kinderen over een lat in de zandbak springen.

Op zaterdag 12 mei stonden er 13 KAV pupillen klaar om te knallen. Omdat de onderdelen toch wat anders zijn, dan we gewend zijn, was het in eerste instantie een beetje wennen. Maar KAV Holland kan snel veranderen en dat is wel in de resultaten te zien. Zo heeft Daan met hoogspringen 1,30 m gesprongen. Joy heeft 24,50 m geworpen en Koen 21,50 m met vortex werpen. Levi sprong 4,80 m met polsstok verspringen en Mikai stootte de kogel 7,60 m ver.

Elias slingerde de fietsband 9 m ver en Feline liet zien dat je in 8,7 sec over 40 m horden kan lopen. Frieda gooide de vortex 11,50 m ver en Lola liet weer eens zien dat ze heel hard kan rennen. Martijn en Noémi lieten zien dat hurk hoogspringen helemaal niet moeilijk is en dat 75 cm en 85 cm goed te halen zijn. Ook Merel liet zien dat ze ver kon werpen met een vortex en wierp 12 m. Al met al een zeer geslaagde ochtend met goede resultaten. We hopen de volgende wedstrijd dezelfde en misschien wel meer KAV pupillen te zien schitteren.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.