Eerste pupillencompetitie

21 april 2018 was het eindelijk zover, de eerste pupillencompetitie kon beginnen. Waar de eerste competitie meestal begin april was, was het nu eind april. Dit betekent gelukkig lekker weer en pupillen die gebrand waren om voor medailles te gaan. Na met veel gedoe de tent opgezet te hebben, stonden er 47 kinderen aan de start. De dag begon traditie getrouw met estafette. Dit verliep niet geheel zoals gepland, omdat de inschrijving voor estafette niet goed was gegaan. Gelukkig konden we ons tijdens de wedstrijd nog inschrijven en konden alle estafetteteams lopen. Bijna alle teams liepen geldig en na een tweede poging bleek ook dat de meiden B een super snelle estafette kunnen lopen. Ook uit de uitslagen blijkt dat alle teams hier erg goed in zijn. KAV is in de meeste gevallen namelijk in de top 3 eindigt. Dit belooft veel goeds voor NK estafette later dit jaar.

Toen de estafette klaar was konden we eindelijk verder met de rest van het programma. Zo was er te zien dat Daan van onze jongens A2 wel degelijk concurrentie kan bieden aan Sepp van AV Castricum. Bij hoogspringen bleven beide jongens er lang in en heeft Daan zelfs de 1,35 m gehaald. Daarnaast liet Maurits zien dat hij de snelste was van alle A2 jongens. Ook onze jongens A1 deden goede zaken door te laten zien dat ze ver en goed konden stoten. Bij de jongens B hebben we Stefan, die het levende bewijs is dat je als B zijnde, prima 3,50 m kan springen. Ook de andere B jongens lieten zien dat ze ver konden springen. De jongens C lieten blijken dat alle balwerptrainingen niet voor niets waren geweest. Zo gooide Bas 17,55 m, Thor 13, 01 m en Luc 8,41 m, prima resultaten.

De meiden hebben ook goede resultaten afgeleverd die dag. Zo mistte Anouk 37 punten om derde te worden, maar staat wel op stevige vierde plek. Dit belooft nog wat voor de andere competitiewedstrijden. Daarnaast lieten andere meiden A2 zien dat een kogel dik over de 4 m stoten heel normaal is. De meiden A1 hebben gemiddelde resultaten geleverd, maar ook dit is heel belangrijk voor de stand. Zo kwamen zij op de plekken 5,8, 11 terecht, wat 3237 punten opleverde en dat terwijl ze met zijn drieën waren. In tegenstelling tot de meiden A1, waren de meiden B met het grootste aantal vertegenwoordigd, maar liefst 8 meiden stonden aan de start. Ook zij lieten zien dat de appelboom en trots eindigen met balwerpen ervoor zorgt dat er goede prestaties worden afgeleverd. Meiden C hebben laten zien dat ze heel hard kunnen rennen en daarmee veel meiden voorbij sprintte. Als laatste komt dan onze Lola. Lola is onze enige meisje mini, maar zou gewoon mee kunnen doen met de meiden C. Lola doet alles eigenlijk heel goed en snel. We hopen dat bij de volgende competitie Lola er misschien een vriendinnetje bij heeft, zodat ze niet alleen staat bij de onderdelen.

Al met al super trotse trainers op de eerste competitie en we hopen dat we de tweede competitie minstens net zo goed, maar misschien zelfs wel beter gaan scoren.

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.