Workshop over sportblessures bij hardlopers

Op vrijdag 29 maart vond in de kantine van onze vereniging een workshop plaats over sportblessures bij hardlopers.Deze werd gegeven door Andrea Johnson (@andrea.performance.pilates).

Zij behandelde de meest voorkomende hardloopblessures . Hierbij legde zij de nadruk op de diverse oorzaken, en het belang van een uitgebreid onderzoek. Zoals bijvoorbeeld problemen rondom de knie die veroorzaakt worden door onvoldoende spierkracht rondom het bekken. De hele beweegketen moet in ogenschouw worden genomen. Ook ging er veel aandacht uit naar de voet, het belang van de grote teen, en oefeningen voor de vele spieren in de voet.

Het aanwezige publiek werd ook zelf aan het werk gezet, met een aantal leuke oefeningen, daarna werd een aantal spierversterkende oefeningen voorgedaan door Andrea. Alle aanwezigen kregen deze oefeningen ook mee op papier zodat men er thuis mee aan de slag kan.

Andrea Johnson is een Canadese fysio, die sinds kort in Nederland woont en werkt. Er zijn nog enkele administratieve hobbels te nemen en dan kan zij hier ook als geregistreerd fysiotherapeut aan de slag binnen de zorgverzekering. Momenteel werkt ze onder de vlag van Pilates en performance instructor, dus je kunt al wel bij haar terecht maar het wordt nog niet vergoed.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.