Een ouderwets leuke dag

 AB junioren competitie 14 april 2024 te Hoorn

De dag begon al meteen goed; In de auto bij Ivosportivo met Joris op de achterbank, koffie in de hand en verrast worden de rapmuziek van Opgezwolle. We waren al op de Blauwe Berg voordat we in de gaten hadden dat we onderweg waren. En er was zon ondersteund door een prettige temperatuur, de stemming was bij iedereen meteen opperbest. Het was niet alleen de eerste competitie maar eigenlijk ook voor vrijwel iedereen de eerste wedstrijd van het seizoen, als je de verkleumende openingswedstrijd even buiten beschouwing laat.

Zoals gezegd de zon scheen heerlijk en toch regende het op de blauwe berg…. Persoonlijke records wel te verstaan! Goed dat ik geen premie op elk pr heb gezet, want dat had ik mijn huis moeten gaan verkopen. Toen de coach de meiden de meiden op vrijdag al polsstokken ZO zag meenemen wist hij dat het goed zat: preparation is king!

Vraag me niet naar een hoogtepunt: het waren er teveel. Zonder ook maar iemand te kort te willen doen toch wat benoemen. De 100 én de 200m van Cas waren grandioos, hij had het helemaal te pakken en eenmaal op gang liet hij iedereen in zijn serie zijn hielen zien, en geniaal op de 100 12”44 en op de 200 x2 dus 24”88! Noah (ik had bijna good old gezegd, maar dat is bij een junior een beetje raar…) liep ook een mooi pr en stuiterde naar dik onder de 12 met 11”88!

Frederique werd min of meer voor de leeuwen gegooid op de 400m horden. Het was haar eerste wedstrijd na slepende hamstringklachten en ze deed het geniaal. Technisch sterk en de energie goed verdeeld over de hele race. En wat ik helemaal tof vond is dat ze vooraf geen krimp gaf waarom ze dat onderdeel moest doen, maar er woensdag op ging trainen en het gewoon deed! En pas na afloop van de race me die vraag stelde! Wat een teamplayer!

Carlijn liep gewoon een vlak schema op de 800m en spurtte op de laatste 200m de twee koplopers voorbij om haar serie heel fraai te winnen.
Joris was wat onwennig op de 400mHorden, maar stootte de kogel dan wel weer met een fraai pr over de 12m. En dat inspireerde dan weer Hanne die ongelooflijk uithaalde en over de 10m stootte!

De boys op de 800m waren groots! Thijmen ging er voor, moest het bijna bekopen op het laatste rechte stuk, maar finishte evengoed een dikke seconde sneller dan ooit, mooi pr! Koen liep een race uit het boekje, eigen tempo openen en na 400m de aanval inzetten, won flink wat plekken en zette een dik pr op de klok!

Ik heb Linde, Frieda, Noor, Nina, Noémi, Julien, Milo niet apart vermeld, maar waren net zo onmisbaar voor de klinkende teamprestatie die ze met z’n allen hebben neergezet!

Dat ik estafette leuk en mooi vind zal geen verrassing zijn, maar als Holland zowel met mannen als vrouwen strijdbaar schittert op de 4×400 dan, ja dan is atletiek zó mooi! En de teams Carlijn, Noémi, Nina en Noor en Julien, Koen, Tom en Joris gingen door het gaatje, door de hele ploeg rondom de baan toegeschreeuwd! Zoals Ivar het ook mooi verwoordde: “Het nummer is er voor gemaakt om het spektakelstuk van de dag te zijn.”

Atletiek is een teamsport!
Voor alle KAV resultaten verwijs ik naar Atletiek.nu

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.