KAV komt hard bij Harry Schulting Games

Onze atleten hebben van zich laten horen bij de Harry Schulting Games in Vught. Boris Hoogervorst stal de show door op de 400 meter tot 47,76 seconden te komen. Daarmee liep hij niet alleen voor het eerst onder de 48 seconden, het clubrecord van Erik Negenman komt in zicht. Mika Taag is helemaal terug en dat bewees hij op het slotonderdeel, de 400 meter horden. Ondanks een bijna val was hij nog nooit sneller dan de 55.12 seconden die op de klok verscheen.

Het is moeilijk wedstrijden binnenkomen in deze periode, aangezien de strenge maatregelen waaraan voldaan moet worden. Gelukkig zijn er steeds meer KAV atleten die een dusdanig niveau hebben, dat binnenkomen steeds makkelijker wordt. Lotte Schrijver kreeg pas een avond van tevoren te horen dat er een plek was vrijgekomen op de 100 meter. Na kort aarzelen werd zij de vrouw die met de grootste glimlach Vught verliet. Onder goede omstandigheden was de 12.67 seconden uit de eerste race al uitstekend, met 12.56 seconden deed ze daar in de tweede omloop nog een schepje bovenop.                       

Martijn Hoogewerf is in voorbereiding op zijn eerste meerkamp van het seizoen en wilde bij het verspringen en het kogelstoten de vorm testen. Tinus is op het moment heel goed. Zo goed, dat hij dat uiteraard terug wil zien in klinkende resultaten. Valkuil van Martijn is dat hij dan te hard zijn best gaat doen waardoor hij verkrampt over kan komen. Bij kogel zit hij in een overgangsfase waarin hij druk in de weer is om zijn aanglijtechniek te verbeteren, het verspringen was net iets te gehaast. Toch heeft hij de gave om het binnen een meerkamp samen te laten komen dus zorgen voor Tilburg zijn er geenszins.       

Mika Taag is weer helemaal terug! Een beetje onder de radar, aangezien Mika zijn trainingen afwerkt bij Phanos. Na een kleine motivatiedip is de spirit weer terug en dat bewees hij op de 400 meter met hordes. Ook een bijna val kon hem niet stoppen, want met 55.12 seconden liep hij een nieuw persoonlijk record. De reactie achteraf veelzeggend; ‘ Volgende keer in de 54′.                                                                                     

Ook Lucas Nieuweboer zien we niet al te vaak meer op de baan, gezien zijn werkzaamheden in het midden van het land. Na een trainingsstage in Luxemburg had Lucas zijn vizier gericht op het 3000 meter clubrecord. Dat bleef nog even staan, met 8.18,66, kan je toch onmogelijk spreken van een mislukte race.                                                                                                                                                               

Eva Hovenkamp is weliswaar geen lid van KAV, maar sinds ze deel uitmaakt van de sprintgroep van Wigert Thunnissen wordt ze wel degelijk als 1 van ons gezien. Hovenkamp is in een verwoedde strijd verwikkeld voor een ticket op de Olympisch Spelen voor de 4×400 meter ploeg. Haar race in Vught was 320 meter lang legendarisch, totdat het licht uitging. De 53.73 seconden een tijd die met gemengde gevoelens werd ontvangen. Ze moest er even aan herinnerd worden dat het lang geleden was dat ze met zo’n tijd aan het seizoen begonnen was, voordat er een voorzichtige glimlach op haar gezicht verscheen. 

Boris Hoogervorst heeft gewoon 47.76 seconden op de 400 meter gelopen. De CIOS student, maakt op verschillende manieren furore, want naast het feit dat hij hard kan lopen, is hij ook de drijvende kracht achter de pupillengroep. Een 47’er heeft iets magisch. Een tijd die er tijdens het indoorseizoen ook al inzat, ware het niet dat er dan iets meer tactiek bij komt kijken. Boris knalt in de laatste bocht over alles en iedereen heen en kijkt niet meer achterom. De KAV prestatie van de dag en hopelijk een tijd waarmee de keuzeheren van de AU snel een 4×400 meter ploeg gaan formeren. Daarmee hoopt Boris zich te kwalificeren voor het EK tot 23 jaar.

 

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.