Goede indoorwedstrijd in Amsterdam voor de pupillen

Op zondag 15 februari stond de indoorwedstrijd voor de pupillen op het programma. Acht pupillen uit verschillende categorieën waren klaar om er een mooie wedstrijd van te maken. De dag begon met verspringen voor de C’s en mini’s. KAV werd vertegenwoordigd door Levi Ravelli. Na een paar goede sprongen werd 2,94 m de eindstand. Dit prachtige resultaat leidde tot een mooie vierde plek. Daarna was het aan de meiden van A1 om de kogel zo ver mogelijk te stoten. Helaas waren Nikki en Saskia in verschillende groepen ingedeeld, waardoor je als trainer steeds heen en weer moet rennen. Ondanks dat de meiden niet bij elkaar waren, werden er toch goede prestaties geleverd. Met 5,51 m werd Nikki keurig vierde en vlak daarachter met 5,37 m werd Saskia vijfde. Tegelijkertijd met de kogel van de meiden A, moesten de meiden B verspringen. Nigella en Luna zouden de eer van KAV Holland hoog houden. Dit hebben ze zeker gedaan. De afgelopen weken hebben we op verspringen met ze geoefend en dit was zeker te zien. De trainingen hebben hun vruchten afgeworpen, met een 3,02 m voor Nigella en 2,88 m voor Luna als prachtig resultaat. Terwijl het kogelstoten bezig was voor de meiden A1 en het verspringen voor de meisjes B, was het aan Levi te gaan hoogspringen. Ik heb helaas als trainer dus niet bij alle sprongen en worpen aanwezig kunnen zijn, maar gelukkig zijn er ouders die de pupillen ook goed kunnen helpen. Levi heeft bij hoogspringen een goed resultaat gehaald door 80 cm te halen.

Na deze drukte hadden we even tijd om bij te komen. Maar veel tijd hadden we niet, want een kwartier later was het de beurt aan Nikki om te gaan verspringen. Nikki heeft wel eens de neiging om heel lief, daarmee bedoel ik niet op volle snelheid, te gaan lopen. Na dat we dit hadden aangepakt, bleek er een prachtige sprong in te zitten van 3,34 m in te zitten. Tegelijkertijd met het verspringen van Nikki, moesten de meisjes B sprinten. De meiden waren in het begin erg zenuwachtig voor het startschot. Deze is in een indoorhal, die veel galmt, toch best wel hard. Na een paar oefenstartjes gemaakt te hebben was het dan eindelijk zo ver. De spanning was van de gezichten af te lezen, maar deze spanning hebben ze goed gebruikt tijdens de start en beide meiden waren snel weg. Met een prachtige tweede en zesde plek, waren we dik tevreden. Daarna was het de beurt aan Levi om te gaan sprinten. Ook hij was zenuwachtig, maar gelukkig zat hij in baan zes, dat is toch weer iets verder weg van de starter. Levi heeft met een keurige 7,74 een goede zevende plaats gehaald.

De dag werd vervolgd door Saskia die moest verspringen en Nigella en Luna die moesten kogelstoten. Ook met Saskia hebben we afgelopen weken goed geoefend op verspringen en dan met name op de knie inzet. Deze knie werd dan ook goed getoond tijdens het springen, wat resulteerde in een goede sprong van 3,41 m. Ook de meiden B hebben de kogels weer ver gestoten. Nigella heeft uiteindelijk 4,70 m gestoten en Luna 3,84 m. Toen werd het tijd om met de meiden A1 te gaan sprinten. Met een respectievelijke derde plek voor Nikki en zevende plek voor Saskia, waren beide meiden toch wel tevreden. Hierbij was er een einde gekomen aan de indoorwedstrijd voor Saskia, Nikki, Levi, Nigella en Luna. Uiteindelijk is Nikki vierde en Saskia vijfde geworden. Levi en Luna hebben een goede zevende plaats gehaald. Nigella is op een stevige tweede plek geëindigd.

Nu was het tijd voor de meiden A2, Joris en Anniek. Rochelle die in de ochtend al haar zusje Nigella goed kwam aanmoedigen, kwam in de ochtend met een betreurend gezicht naar mij toe, met de mededeling dat Sophie niet mee ging doen omdat ze op school haar teen zwaar had gekneusd. Gelukkig zou ze wel komen kijken, wat al een deel goed maakte. Maar dan komt Sophie ineens in sportkleren en al aanzetten. Het al weer wat beter en ze moest en zou meedoen aan de wedstrijd. We begonnen het middagprogramma met sprinten voor Anniek. Ze liep een keurige tijd van 7,42 wat een derde plaats opleverde. Daarna waren Sophie en Rochelle aan de beurt. Rochelle moest in baan 1 starten en dus dichtbij de starter. Dit bleek achteraf een goede zet te zijn, want mede dankzij de spanning heeft ze tweede plaats gelopen in een tijd van 9, 36 sec. Sophie heeft ondanks haar gekneusde teen een goede tijd gelopen. Gelijk achter de meiden was Joris aan de beurt. Joris won zijn serie overtuigend in een tijd van 9,79 sec.

Na het sprinten moest Sophie verspringen. Er waren twijfels of er een PR in zou zitten vandaag, vanwege haar teen, maar niets was minder waard. De eerste sprong was gelijk al een PR 3,84 (geloof ik), de eerste stap was dus gezet. Maar ook de tweede sprong was verder namelijk 3,92. Er was nog één meisje dat steeds iets verder sprong als Sophie. Deze had bij haar tweede sprong 3,94 gesprongen en Sophie moest en zou daar over heen gaan. Na de aanwijzingen was Sophie er klaar voor om over de vier meter te springen. Helaas bleef dit tot een 3,98, maar desondanks toch een dikke PR en een prachtige tweede plek. Ook Rochelle heeft een dikke PR met 3,44 m met verspringen behaald. Ondertussen was het voor Anniek tijd geworden om te gaan hoogspringen. Ze begon aan de verkeerde kant, maar haalde eigenlijk ook dit vrij makkelijk. Rond de 80 cm is vaak het kantelpunt waar er veel pupillen afvallen. Maar nadat ze aan de andere kant ging staan, ging ze het steeds beter doen. Uiteindelijk bleef ze als laatste over en heeft ze een dik PR gehaald met 1 meter. Dit is 10 cm meter hoger dan de nummer twee, super goede prestatie dus. Daarmee zat haar indoorwedstrijd erop en is ze op een prachtige eerste plek geëindigd.

Aan het einde van de middag werd het tijd om te gaan kogelstoten. Joris was als eerste aan de beurt en heeft een goede 5,50 m gestoten. Sophie heeft ook bij kogelstoten een goede PR gehaald met een 6,50 m. En ook Rochelle heeft (volgens mij, ik weet het niet zeker) een PR gehaald met kogelstoten met 5,50 m. Toen zat de dag er bijna op en moest alleen nog Joris hoogspringen. Dit een onderdeel was Joris erg goed in is, dit heeft hij vorig zomerseizoen al laten zien. De verwachtingen waren dus hoog en deze verwachtingen heeft hij meer dan waar gemaakt. Ook Joris bleef als laatste over en heeft een prachtig PR gesprongen met 1,20 m. Met deze prestaties is Joris op een goede vijfde plek geëindigd. Anniek is mede door haar goede resultaten op hoogspringen op een eerste plaats geëindigd. Rochelle is negende geworden en Sophie is helaas met maar 9 punten minder op de nummer drie, vierde geworden.

Al met al was een leuke sportieve dag vol met PR’s en goede prestaties. Een super trotse trainer dus! We kijken nu al uit naar de prestaties van het zomerseizoen!

Alyanne Bos

Jeugd coördinator

Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.