Virtuele wedstrijden, leuk om te doen!

Afgelopen februari heb ik (Jankees Holst) samen met Tonneke van Leeuwen ingeschreven voor de virtuele 10km loop van Groet uit Schoorl. Nu de loopjes niet doorgaan was dit een mooi alternatief.

Als parcours hadden we gekozen voor de route van de 10km van onze (vroegere) Spaarnwoudeloop. We hadden een mooie zondag uitgekozen, via een app kon er gestart worden. Het gaf gelijk meer een wedstrijdgevoel dan de wekelijkse trainingen in de duinen. Wel ontbraken de parcourswachten en verzorgingsposten. Maar zonder verkeerd te lopen kwamen we precies na 10 Km terug bij boerderij Zorgvrij, waar we nog konden nagenieten van een koffie-to-go. Na afloop werden we via de app geregistreerd in de einduitslag en als kers op de taart ontvingen we na 2 weken de traditionele handdoek van de loop. Daar waren we natuurlijk erg blij mee.

Voorlopig zullen de “live” loopjes nog niet aan de orde zijn. Het ziet er naar uit dat er in het najaar een tsunami aan loopjes georganiseerd gaan worden. Toch zin in een virtuele ervaring kijk dan op op www.hardlopen.nl/evenementen of www.lechampion.nl/hardlopen voor onder andere:

  • Virtuele Cruyff Legacy 14K Run op 25 april
  • Virtual Alkmaar City Run by night op 12 mei

De wegcommissie kijkt al weer vooruit wat we dit jaar zouden kunnen gaan organiseren. Een coopertest, de omslagtest, de trail en cross staan allemaal op onze planning. Zodra het weer kan gaan we daar zeker weer mee starten! Dus houdt de website en nieuwsbrief goed in de gaten.

Met vriendelijke groet, namens de wegcommissie,
Jankees Holst

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.