Super condities bij KAV Holland Duintrail 2020

Route 20kmZo’n 70 enthousiaste lopers verzamelden zich op zondag 20 september 2020 in alle vroegte met mooi weer bij Midden-Herenduin. En wel voor één van de drie routes van de KAV Holland Duintrail. De routes van 7, 12 en 20 km, vol uitdagingen, die met liefde voor de sport en natuur zijn uitgezet, liepen door de bosrijke bovenrand van de duinen.

Het eerste deel liep via 2 heuvels naar de ingang van Duin en Kruidberg, waarna de glooiende “blauwe” route werd gevolgd.  Na 4 km volgde de afslag (met waterpost) voor 7 en 12 km lopers en de 20 km vervolgende de blauwe route richting zee. Na een lusje van 2 KM langs de zee en duinenrij kwamen de 20 km lopers via dezelfde strandopgang terug en volgde daarna de Koningsweg richting de tweede waterpost en verzamelpunt met de 7 en 12 km route. De 20 km route werd op basis van GPX gelopen.

De 7 en 12 km waren voorzien van rood/witte linten en zij namen de korte afslag richting de tweede waterpost. Bij de tweede waterpost liep de 7 km route over het “rode” pad terug naar de start/finish. De 12 en 20 km kregen hier nog 2 extra uitdagingen (de bunker en de hoge klimberg), die in een 8-vormige lus gelopen werd.

In kleine groepjes kwamen de deelnemers binnen en konden we samen in het zonnetje met een heerlijk stuk appeltaart met koffie of thee nagenieten van de gezellige KAV Holland Duintrail..

We danken Natuurmonumenten voor de toestemming om de duintrail te organiseren. Dankzij de support van de vrijwilligers van de wegcommissie  kijken we terug op een mooi en geslaagd evenement. Een speciaal woord van dank gaat naar ultra-(trail)loper Jean-Paul Frijns. Hij zorgde samen met René van Leeuwen voor het uitzetten van de trail, het voorlopen (lintjes hangen 7 en 13 km) en liep zelf aansluitend ook nog de 20 km. Ook  het ontwerp van de poster komt van Jean Paul Frijns. Op naar de volgende editie, dan hopen we je (weer) te zien!

Lees ook het artikel in de IJmuider Courant

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.