René van Leeuwen zet voor KAV Holland duintrails vol uitdagingen uit

René van Leeuwen zet voor KAV Holland duintrails vol uitdagingen uit:
’Wie weet, kom je nog wel een roedel damherten tegen’

Rene van LeeuwenRené van Leeuwen is al vroeg op pad. Samen met andere clubleden heeft hij duintrails uitgezet.

Atletiekclub KAV Holland had zondag haar jaarlijkse duintrails in Nationaal Park Zuid-Kennemerland, waar zo’n zeventig lopers zich voor hebben aangemeld.

René is blij met de uitgezette routes, zegt hij. ,,Zowel in die van 7, 12, als in die van 20 kilometer zitten heel wat uitdagingen. Er zitten een paar steile heuvels in, je loopt over stukken met rul duinzand, en wie weet kom je ook nog wel een roedel damherten tegen.”

Hij lacht: ,,Het moet ook niet te makkelijk gaan, want dan onthoud je het beter. Dan weet je over drie jaar nog dat je ’m gelopen hebt.”
Broedseizoen

Hij vertelt dat de organisatie in samenspraak met Natuurmonumenten is gebeurd: ,,We hadden in maart al contact met de boswachter. We kunnen de trails natuurlijk niet in het broedseizoen lopen bijvoorbeeld. Deze hoeveelheid deelnemers is ook het maximum.”

Ondertussen druppelen de deelnemers een voor een en in groepjes binnen. Zij zijn klaar. Dan blijkt dat deze wedstrijden ook een sociaal element heeft: samen napraten met een stukje appeltaart erbij.

,,Het ging heel lekker”, zegt deelnemer Bert. ,,Als je zo in het duin loopt en wat om je heenkijkt, is het net of je op vakantie bent. Hardlopen is genieten en wat betreft de tijd neem ik het allemaal niet te serieus. Alles mag en niets moet, zo kijk ik er tegenaan.”

Bert vertelt dat hij lid is van een loopgroep van de atletiekclub. ,,Dat is leuk. Binnenkort gaan we met z’n allen een weekeinde weg naar Zuid-Limburg om daar te trainen. En in november gaan we met de groep naar Schiermonnikoog. Ik heb er nu al zin in.”

(uit IJmuider Courant, 22 september 2020)

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.