Super condities bij Duintrail 2023

Zo’n 70 enthousiaste lopers verzamelden zich op zondag 3 september 2023 in alle vroegte met mooi weer bij Midden-Herenduin. En wel voor één van de drie routes van de Duintrail. De routes van 8, 12 en 22 km, vol uitdagingen, die met liefde voor de sport en natuur zijn uitgezet, liepen door de bosrijke oostrand van de duinen.

Het eerste deel liep via de Sparrenberg van Heerenduinen, waarna koers werd gezet naar de tankgracht. Na 4 km splitste de 22 en 12 km af richting de Olmenberg . De 8 km liep via de Hertogweg terug naar de het startpunt. De 22 km route werd op basis van GPX gelopen en splitste zich af van de 12 km lopers bij de waterpost nabij het Olmenpad. Uiteindelijk kwamen de 12 en 22 km weer bij elkaar bij Duin en Kruidberg en liepen de 3 afstanden de laatste km hetzelfde parkoers.

In kleine groepjes kwamen de deelnemers binnen en konden we samen in het zonnetje met een heerlijk stuk appeltaart met koffie of thee nagenieten van de gezellige Duintrail Editie.

We danken Natuurmonumenten voor de toestemming om de duintrail te organiseren. Dankzij de support van de vrijwilligers van de wegcommissie kijken we terug op een mooi en geslaagd evenement. Een speciaal woord van dank gaat naar ultra-(trail)loper Jean-Paul Frijns. Hij zorgde samen met René van Leeuwen voor het uitzetten van de trail, het voorlopen (lintjes hangen 8 en 12 km) en liep zelf aansluitend ook nog de 22 km. Ook het ontwerp van de aankondigingen komt van Jean Paul Frijns.

Tevens was de samenwerking tussen KAV Holland en AV Haarlem was top. Een aantal AV-Haarlem lopers heeft de linten van de 8 km route opgehaald.

Op naar de volgende editie, dan hopen we je (weer) te zien!

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.