Roland Thon

Roland, hier op de fiets tijdens de loopfiets-estafette tijdens de jubileumdag

Roland, hier op de fiets tijdens de loopfiets-estafette tijdens de jubileumdag

Om KAV Holland beter te leren kennen willen we in 2016 af en toe iemand aan het woord laten over zijn of haar ervaringen.
We trappen af met Roland Thon.

Hoe ben je bij KAV Holland terechtgekomen?

Nadat ik door veel blessures met voetballen ben gestopt, ben ik zelf begonnen met hardlopen. Samen met een  buurman. Gaandeweg hebben wij beiden toen  besloten ons aan te sluiten bij Hollland. Aanvankelijk als baanatleet, maar daar had ik niet voldoende affiniteit mee. Ik ben daarna bij de Keep Fitters terecht gekomen. Een hoop lol maar om wat serieuser bezig te zijn ben ik toen in de loopgroep van Hans Bakkenes terecht gekomen. Daar loop ik nu al zo’n 15 jaar mijn parcoursjes mee.

Vertel eens wat je voor de club doet?

In de jaren rond het 80 jarig bestaan van Holland heb ik een aantal jaren als voorzitter van de toen nieuw ingestelde commissie wegatletiek in het bestuur gezeten.

In 2013 heeft de huidige voorzitter mijn vroegpensionering onmiddellijk aangegrepen om mij te benaderen als penningmeester. Het penningmeesterschap kan ik goed combineren met mijn voorkeur om in een verenging wat meer op de achtergrond diverse organisatorische en administratieve werkzaamheden te verrichten. Naast het beheren van de financiën is aan het penningmeesterschap het contributiebeheer gekoppeld. Verder vond het bestuur dat ik dit jaar voldoende tijd over had voor de jubileumcommissie.

Je leukste ervaring

Voor mij persoonlijk is dat het op stap zijn met “bus 15”, de – soms buitenlandse- reisjes met de groep Bakkenes naar wedstrijden.

Mijn leukste ‘club’ervaring als ‘alleen maar wegatleet’ is dat ik Holland bij activiteiten zoals in het jubileum en de Onderlinge Wedstrijden meemaak als een grote familievereniging met een lange historie.Als je hebt meegewerkt aan het maken van het 90 jarig jubileumblad en je ziet dan het resultaat,, dan ben je blij dat je van zo’n club lid bent en daar een paar jaar iets zinnigs voor kan doen.

Mijn tip voor het stimuleren/werven van vrijwilligers

Vrijwilligerswerk valt of staat volgens mij bij het enthousiasme van de leden voor de club. En leden worden meestal pas enthousiast als het de club goed gaat. Hiervoor zijn onder andere nodig: een goed / gezellig/actief verenigingsleven, goede prestaties, gezonde financiën ,een goede accommodatie en een goede organisatie.

Op het individuele vlak  zou mijn tip zijn: Sluit je aan bij leden waar je al samen mee sport en plezier hebt. En leg uit dat ook jij nodig bent om dat plezier richting vereniging door te geven en voor de toekomst mogelijk te houden.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.