Pupillen in de spotlights

Afgelopen 2 weekenden zijn de pupillen van KAV Holland, druk bezig geweest met leuke sportieve prestaties.

Zaterdag 16 september, kwamen er 4 teams in actie bij de pupillen finale in Edam. Alle a pupillenteams mochten meedoen op deze dag. Na een altijd imponerend defilé, ging de wedstrijd van start. Iedereen die mee heeft gedaan van KAV Holland, feliciteren wij met de geleverde prestaties! Tom, Ivar, Hugo, Bart, Floris (JPA2) Levi (JPA1) Cato, Madelief, Feline, Giulia (MPA2) Frederiek, Anniek en Anou (MPA1) jullie krijgen jullie vaantje en
prestatiekaart nog.

Zaterdag 23 september was de NEK in Amstelveen. Helaas na heel veel afzeggingen, kwamen er toch nog 3 teams in actie. de JPA2, de MPC en de MPB. De Nationale Estafette Kampioenschappen, je trekt er inderdaad veel tijd voor uit, om jouw pupil 10 seconden in actie te zien, maar de beleving en de herinnering hieraan is onbeschrijfelijk! De MPC 31,48 op de 4×40 meter, MPB 30,18 4×40 meter JPA2 37.60 op de 4x 60 meter! Goed gedaan allemaal!

Kinderen die niet naar de NEK gingen, konden ook kiezen voor de Athletic Champs-wedstrijd bij AV Suomi. Trainer Daniel, vader Diederik en ikzelf, hebben afgelopen weken een cursus jureren op de Athletic Champs gedaan. Zaterdag mochten wij de geleerde kennis in praktijk brengen.
Een, voor deze regio, geheel nieuwe wedstrijdvorm. Er worden teams gemaakt van maximaal 12 kinderen, die circuit-gewijs 5 onderdelen afwerken in teamverband, maar waar ook de individuele prestatie geldt. In een estafette, doen alle teamleden mee, je hebt geen 3 pogingen, maar 20 minuten de tijd om pogingen te doen en er wordt niet op de centimeter, maar op de 5 centimeter nauwkeurig gemeten met een meetlint die al klaar ligt.
Dit verhoogt het wedstrijdritme enorm! Kinderen hadden veel vaker en veel sneller achter elkaar een kans, hun tijd of afstand of hoogte te verbeteren. In 2 uur tijd, werkte de kinderen 5 onderdelen af.
Ouders en kinderen die er die dag waren, zijn enorm te spreken over deze wedstrijdvorm. Volgend jaar zijn er, naast de huidige competitievorm, 4 athletic champs wedstrijden in deze regio. Houd atletiek.nu in de gaten!

Vrijdag 29 september is de laatste training op de baan van dit seizoen. Natuurlijk is het dit jaar ook weer pannenkoeken-training! Welke ouders bakken de beste pannenkoeken!?

5 november is dan weer de eerste duintraining die traditiegetrouw begint in Spaarnwoude, bij de KAV Holland Spaarnwoudecross. De week erop zijn we in de duinen!

Cindy Ravelli

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.