Seniorenploegen verkopen hun huid duur!

Al jarenlang bestaan de seniorenploegen van onze mooie vereniging bijna louter uit junioren. Vanwege het drukke programma van hen werd het de afgelopen jaren steeds lastiger om representatieve ploegen aan de start te krijgen voor de drie reguliere competitiewedstrijden. Dit jaar was dit niet gelukt en moesten beide ploegen in Wageningen aantreden bij de promotie/degradatiewedstrijd. Om handhaving in de 2e divisie te realiseren moesten beide ploegen bij de beste 5 ploegen zien te eindigen.

De mannenploeg stond voor een zware kluif zonder de lange afstandsmannen van het JRT. Met een kleine maar hechte ploeg konden zij ter nauwer nood alle onderdelen bezetten. De mannen draaiden een hele solide wedstrijd. Er waren geen extreme uitschieters maar ook zwakke onderdelen waren niet te ontdekken. Vanwege het hoge niveau van de andere ploegen hadden de mannen eventuele handhaving al bijna uit hun hoofd gezet totdat zij te horen kregen dat zij op een goede 5e plek stonden met nog maar 2 onderdelen te gaan! Maar de nummers 6, 7 en 8 hijgden hen in de nek… Met nog de 1500m en de 4x100m estafette voor de boeg was nog alles mogelijk! De mannen wisten dat het spannend ging worden en hoopten stiekem op fouten van andere ploegen. En zo geschiedde, av Nova wisselde fout waardoor de mannen van KAV mogelijk nog een plekje op konden schuiven! Maar helaas, uiteindelijk was het net niet genoeg en werd de 6e plaats behaald met maar 75 punten (6820 om 6895) minder dan de nummer 5. De mannen hebben gestreden voor wat zij waard waren en zullen volgend jaar net zo hard strijden om weer terug te klimmen naar de 2e divisie!

Dan was er natuurlijk ook nog de vrouwenploeg. Met het overstappen van enkele atleten naar av Haarlem was het raamwerk van de vrouwenploeg verdwenen. In april werd zelfs sterk overwogen om de ploeg terug te trekken. Uiteindelijk is er voor gekozen om dit niet te doen en dat is maar goed ook! Tijdens deze wedstrijd hebben de meiden laten zien dat zij niets onder doen voor de 2e divisie. Van overal en nergens werden meiden vandaan gehaald en op onderdelen klaargestoomd welke zij nog nooit getraind hadden. Ondanks het feit dat de wedstrijdervaring bij sommigen ontbrak, was dat niet aan de prestaties af te zien. Mede door elkaars fanatieke support dreven deze meiden elkaar naar ongekende hoogtes! Ik wil geen hoogtepunten noemen maar kan toch niet om sommige atleten heen. Met tweemaal een 1e plek voor Lydia (800m en 3000m), een 2e plek voor Judith (verspringen) en een 5e plek voor Tessa (polsstokhoogspringen), die pas 2 weken (!) begonnen is met het trainen van dit lastige onderdeel! Waar de mannen bij de laatste tussenstand nog net bij de eerste 5 stonden, gold dit voor de vrouwenploeg niet. Met nog de 3000m, speerwerpen en de 4x100m estafette te gaan, moesten er 150 punten goed gemaakt worden op de nummer 5 om van de 6e plaats de top 5 in te schuiven. De meiden gaven allemaal nog een beetje extra en toen was het afwachten. Afwachten of het genoeg was om de 5e plaats te bemachtigen. En het was genoeg! Met maar 15 punten verschil op de nummer 6 bemachtigden deze meiden een verdiende plek in de 2e divisie!

Maar ongeacht het resultaat, hulde voor alle atleten en toeschouwers van onze twee seniorenploegen. Zelfden heb zo’n geweldig teamgevoel ervaren en mij zo trots gevoeld om onderdeel te zijn van KAV Holland.

Volgend jaar zullen de mannen er alles aan doen om weer in de 2e divisie te mogen uitkomen zodat zij weer samen met dames de eer van KAV hoog kunnen houden.

 

Nieuwsgierig naar alle uitslagen? Deze zijn hier te vinden!

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.