Meerkamptitel voor Robina Negenman

Het hele seizoen naar uitgekeken en afgelopen weekend was het dan eindelijk zo ver: het NK Meerkamp voor CD-junioren in Zoetermeer. Maar liefst vijf C-meiden van Holland waren van de partij.

vlnr: Julia, Sarah, Robina, Nikki, Rosalie

Julia Arlotti begon de meerkamp met een nieuw pr op de 80 meter horden. Daarna was ze zo pico bello aan het hoogspringen, dat iedereen er enthousiast van werd! 1.55 gehaald en de 1.60 op een millimeter na.

Dat Rosalie Breems kan lopen was bekend, maar zij blijkt ook een heel verdienstelijke meerkampster te zijn. Ze eindigde in de top 10 en liep onder de magische 12-secondengrens op de horden.

Sarah van Ekeris draaide een solide meerkamp. Ook zij liep vlot over de horden, maar bewaarde de echte klapper voor dag 2: een dik nieuw pr met speerwerpen.

Bij Nikki Taag zorgde het speerwerpen juist voor een flinke kink in de kabel. Gelukkig ging al het andere meer dan prima. Vooral het verspringen, waar ze weer dik over de vijf meter sprong.

Robina Negenman begon flink nerveus aan haar meerkamp. Door de stevige concurrentie heeft ze moeten knokken voor iedere punt, maar het resultaat mag er zijn: drie nieuwe clubrecords en
Nederlands kampioen!

En hoe kun je zo’n weekend beter eindigen dan met een lekker bordje krokodil en kikker? De meiden bestelden dit bij Jin Lai, waar we na de wedstrijd hebben gegeten met de jongens B, die van de competitiefinale in Den Haag terugkwamen. Een gezellige afsluiter van dit geslaagde weekend!

Klik hier voor de uitslagen.

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.