Pupillen competitie finale

Wat een geluk hadden we afgelopen zaterdag tijdens de finalewedstrijd bij AV DEM in Beverwijk. Niet alleen zat het weer bijzonder goed mee, ook de kinderen hebben waanzinnig goed gepresteerd. De dag begon traditiegetrouw met het defilé. Alle kinderen die waren geplaatst voor de finale liepen mee in een ronde om de baan om henzelf te presenteren aan de toeschouwers. Ondanks het ontbreken van de vlag hebben de atleten goed duidelijk gemaakt van welke club zij waren. Met veel oranje-wit in de stoet en het befaamde clublied was er geen twijfel meer over mogelijk dat zij van KAV Holland waren. Uit volle borst zongen zij met zijn allen en stalen wederom de show terwijl ouders, familie en vrienden foto’s van hen maakten en hen aanmoedigden.

Het defilé was de aftrap voor de rest van de dag, beginnend met estafette. Het was te zien dat alle kinderen goed hadden geoefend tijdens de trainingen (en sommigen zelfs thuis met broers of zussen). Als dan ook de wissel van het stokje tussen de meiden A1 Eva Hoogewerf en Rochelle Negenman goed verloopt, voorspelt dat al veel goeds voor de rest van de dag.

Onder de stralende zon scheurden de kinderen over de finish met sprinten. De jongens pupillen mini en de meiden pupillen C gingen daarbij nog balwerpen en verspringen. Het verspringen van de meiden ging steengoed, wat natuurlijk niet anders kan na al het oefenen en het doorzettingsvermogen van de kinderen zelf. Bij het balwerpen van de jongens keek je ook je ogen uit. Bij Giosué bijvoorbeeld, hij worp twee meter verder dan zijn PR: top!
De jongens pupillen mini werden als team derde en mochten op het podium op de foto. De meiden pupillen C vielen ook in de prijzen en eindigden op de tweede plaats.

Naast deze twee mooie podiumplekken hebben de meisjes B pupillen ook een podiumplek weten te bemachtigen. Met een team bestaand uit Nikki, Saskia, Meike, Katie en Roos kon het natuurlijk ook niet anders maar dat het zo goed zou gaan hadden we niet gedacht. Met ontzettend veel PR’s en zelfs een eerste plek op de estafette hebben zij het ontzettend goed gedaan. Wat uiteindelijk zelfs resulteerde in een tweede plaats voor dit team! Maar dit was niet alles, naast deze geweldige teamprestatie wist Nikki ook nog beslag te leggen op de 5e plek bij de individuele prijzen!

Alle drie de teams gingen naar huis met medailles en een beker. Alle kinderen krijgen de beker een keer mee om thuis en op school te laten bewonderen, daarna zullen we er een mooi plekje voor zoeken in de prijzenkast van de kantine.

Ook de kinderen die niet in de prijzen vielen hebben hun best gedaan vandaag. Warm weer is fijn, maar kan het ook lastiger maken om goed te presteren. Gelukkig kunnen onze bikkels dat wel aan, want wat hebben ze hard gewerkt. Van hoogspringen, tot kogelstoten en balwerpen; iedereen heeft prachtige prestaties geleverd. Medaille of geen medaille; wij als trainers zijn super trots op iedereen en hopelijk is iedereen ook trots op zichzelf, want dat hebben jullie dubbel en dwars verdiend.
Ontzettend bedankt voor jullie inzet en de leuke dag die we met jullie hebben beleefd!

Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.