Meisjes pupillen B snellen in clubrecord naar Nederlandse titel

Dit weekend was het weer raak. Bij de nationale estafette kampioenschappen in Amstelveen lieten de pupillen van KAV zich weer eens van hun beste kant zien. Alle kinderen die meededen hebben het super goed gedaan en kunnen terugkijken op hele goede races! Er zijn echter twee prestaties die wat extra aandacht verdienen.

De meisjes pupillen C deden mee aan de 4 x 40m met een team bestaande uit Madelief, Nigella, Cato en Feline. Zij kwamen in de tweede serie in actie en behaalden daar een derde plaats. Maar er waren drie series dus het zou lastig worden om het podium te halen. Maar wat bleek, de tweede serie was veruit de snelste serie van de drie! Zij behaalden dus een prachtige derde plaats op dit nationale kampioenschap!

De prestatie van de dag kwam van de meisjes pupillen B op eveneens de 4 x 40m. Uit deze groep waren Meike, Roos, Saskia en Nikki geselecteerd voor de estafette. Na de competitie finale van vorige week was de knop meteen omgezet naar de nationale estafette kampioenschappen en na een extra estafette training waren zij er helemaal klaar voor. De meiden kwamen in actie in de tweede serie en zetten hierin na drie vlijmscherpe wissels de eerste tijd neer met 25.64! Maar er kwam nog een derde serie… Met spanning werd er gekeken naar de derde serie en hier was het snelste team 5(!) honderdsten langzamer! De meisjes pupillen B van KAV Holland waren dus de snelste van Nederland met ook nog eens een nieuw clubrecord!
Als klap op de vuurpijl mochten de meiden na de prijsuitreiking ook nog hun verhaal doen voor de regionale tv. De beelden zijn hier te bekijken!

Volgende week zijn nog de onderlinge wedstrijden en daarna is zomerseizoen alweer over. En dat is maar goed ook anders zullen de prijzenkasten uitgebouwd moeten worden…

image

image

image

image

Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.