De Halve van Haarlem

Dit jaar werd KAV Holland uitgenodigd om naast het gebruikelijke 15 km verzorgingspunt ook het 5 km verzorgingspunt voor zowel de 10 km loop als de halve marathon te verzorgen.

Met 10 man zou het goed te doen zijn en het betrof slechts het uitdelen van bekertjes water. Geen moeilijke opgave om zo’n groep mensen bij elkaar te krijgen en dat is inderdaad ook volledig uitgekomen. Uiteindelijk stonden 11 “ waterdragers “ op de payrol. Met een uiteindelijke bezetting van 8 man ( helaas misten wij door persoonlijke omstandigheden een beperkt aantal aanmeldingen ) hebben wij er een mooie happening van gemaakt.

Op een fraaie locatie, net buiten het Elswout-complex, barstte rond 12.15 uur het lopersgeweld los. Al snel bleek dat de loopomstandigheden best wel zwaar waren, want na slechts 5 km hardlopen hoorden wij regelmatig de kreet “wat is het warm” en “wat zijn wij blij met een bekertje water”. Toch ging het grote deelnemersveld onverdroten door en na ruim een half uur was het devies “parcours schoonmaken“.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Met een gezamenlijke inspanning was dit klusje heel snel geklaard en werden de nieuwe voorraden bekertjes gevuld voor het grote peloton halve marathon lopers. Ook het halve marathon veld passeerde onze post en werden er soms 3 bekertjes tegelijk ingeslagen om weerstand te bieden aan de zomerse omstandigheden. Al met al een korte tijdsspanne waarin enige duizenden lopers onze post passeerden.

Na passage van de bezemwagen – parcours weer bekervrij maken en toen bleek dat onze medewerkers heel creatief met bekers konden omgaan. Eigenlijk het leukste moment van deze happening en hopelijk zullen de bijgevoegde foto’s het bewijs hiervan leveren.

Tot slot dank aan Nienke & Kas Veerkamp, Niels Lambers, Siebe Koot, Alyanne Bos en Myrthe Wiltink voor hun niet alleen daadwerkelijke maar ook zeer gezellige bijdrage en niet te vergeten Katie Doneghue ( kav holland pupil ).

Op naar september 2015 voor weer een prachtige Halve van Haarlem.

Peter van Haaren,
Haarlem, 29 september 2014

Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.