Lopen voor een goed doel

Een viertal lopers, Marion Hoff, Hans Vreeburg, Jos van der Kooy en Linda van Galen, gaan voor Run4Schools de 2Oceans marathon lopen in Zuid-Afrika, een uitdaging van 56km. Zoals we allemaal weten geeft sporten ontzettend veel plezier en ontspanning, en dat geldt zeker voor kinderen. In de townships van Kaapstad bestond er geen buitenschoolse opvang, en het is ook niet zo normaal dat kinderen naar sportverenigingen kunnen. Hierdoor hangen ze vaak op straat rond en komen in aanraking met drugs, alcohol en criminaliteit.
Run4Schools zet zich in om naschoolse sportopvang in de townships van Zuid Afrika mogelijk te maken. Kinderen worden na school opgevangen in een veilige omgeving en sporten onder begeleiding en toezicht van coaches. Zo hebben ze plezier met andere kinderen, krijgen ze zelfvertrouwen en blijven ze uit handen van de jeugdbendes. De Stichting Run4Schools ondersteunt hiermee 4000 kinderen.

Esther Molenaar heeft een ander goed doel voor ogen bij de marathon van Rotterdam: ik loop voor haar vrijheid. In India werken 1,2 miljoen meiden in de seksindustrie. Free a Girl investeert in het bevrijden van meisjes uit de gedwongen prostitutie, opvang, medische zorg, onderwijs en beroepsopleidingen, traumaverwerking en re-integratie van de slachtoffers. 1 meisje weer een toekomst geven kost €1.000,-. Mijn streven is om minimaal één meisje te bevrijden.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.