Loopgroep hotel de Koepel

Beste sportvrienden

Vorig jaar hebben jullie ruimhartig gereageerd op mijn vraag voor sportkleding voor de vluchtelingen die tijdelijk in Hotel de Koepel verblijven   wij danken jullie namens alle lopers, die er zeer tevreden over zijn en er hard mee weglopen.

Jan Willem Vonk ( een enthousiaste hardloper), Thea Smittenaar (jullie wel bekend ) en ik zijn iedere zondag om half tien bij de Vest, hoofdingang waar elke bezoeker die daar op bezoek komt geregistreerd wordt.

In november hebben zich veel , voornamelijk mannen aangemeld. Op het Spaarne is een weggeef winkel van het Rode kruis. Alle dozen kleding en schoenen hebben we daar uit kunnen stallen zodat ze in de paskamers hun sportkleding konden passen. We hebben zo’n 15 lopers van een sportuitrusting kunnen voorzien. De verwachting was dat ze het tijdstip  te vroeg zouden vinden, maar we konden steeds rekenen op een vaste kern van vier, zes, 8 soms 10 personen. De communicatie is een groot probleem, behalve de taal heeft niet iedereen een telefoon die bereikbaar is. Zo langzamerhand raken we bekend. Na een uur hardlopen drinken we in de Koepel gezamenlijk koffie, en neemt de gezelligheid toe en groeit de groep, het bekende zwaan-kleef-aan effect werkt.

Helaas (en ook gelukkig) verhuizen onze lopers naar Ter Apel, Wageningen, Arnhem, en nemen hun sportkleding mee. We kunnen jullie verzekeren dat ze er zelfs vaker dan eenmaal per week zich op de weg begeven om even gezonde beweging te hebben.

Al lopend verkennen we met ze de stad Haarlem. We genieten van de heerlijke zondagochtend rust en volgens steeds een andere route, het Staten Bolwerk, Kenaupark, het Spaarne,  het Reinaldapark, het grasveld bij de molen, overal zijn prachtige veldjes waar we wat loopscholing en zo kunnen doen.

Uitnodiging: wil je eens meelopen? Kom op zondag 9.30 naar de Koepel
Na een uur je warm gelopen te hebben, krijg je van de vluchtelingen koffie aangeboden in de goed verwarmde sportruimte in de Koepel. Neem wel je identiteitskaart mee, want iedereen moet geregistreerd worden.

Hotel de Koepel gaat binnenkort sluiten. Wanneer is nog onbekend.
Nu groeit onze groep nog steeds, vandaar een ..

Oproep: er is nog wintersportkleding nodig voor de nieuwkomers. Er hebben zich 12 nieuwe leden aangemeld en we hebben z.s.m. nog lange loopbroeken nodig ( vier, in de maten M en L.) , een paar loop jacks en schoenen maat 43. T-shirts met korte mouwen hebben we in vele maten en kleuren.

Wie heeft nog warme heren sportkleding in de kast wat weg kan?  Mail mij.

Je maakt ze er vreselijk blij mee, het is een fantastische tijdsbesteding en leuke manier om elkaar en de stad Haarlem te leren kennen. Op dinsdag trainen een paar mensen mee op de baan. Echt een super aanbod waar dankbaar gebruik van gemaakt wordt.

Met sportieve groet

Laura Gulickx

Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.