Vier D1 meiden op het NK Indoor, hoe gaaf!?

Deelnemen aan het Nederlands kampioenschap Indoor, dat is een droom die voor vier D1 junioren zaterdag werkelijkheid werd. Vier meiden, die het allen stiekem een beetje spannend vonden. Startnummers halen, aanmelden en dan de zaal bekijken. De monden vielen open van verbazing. ‘Wow’ was wat niet alleen de meiden, maar tevens hun meegereisde ouders zeiden. Een heus overdekte atletiekarena, omringd door een imposante tribune.

Veel tijd was er niet om er bij stil te staan, de warming-up moest worden volbracht. In de warming-upruimte waar alleen atleten en trainers toegang tot hadden sloeg de verlegenheid toe. Ze zagen horden staan, en baalden dat wij er geen mee hadden genomen, waarop ik ze uit moest leggen dat de horden voor algemeen gebruik waren.

Het eerste onderdeel was 60 meter hordelopen, een onderdeel dat we niet heel vaak hebben geoefend. Desondanks sprongen Eva Hoogewerf en Rochelle Negenman over de 5 horden in de 5-pas. Ook Sophie van Ekeris haalde de eindstreep, al deed de langste van de drie het af en toe met passen zo klein dat ze genoodzaakt was de 7-pas te doen. De tijden waren prima, maar helaas net niet genoeg voor de halve finale.

Op de 60 meter sprint stond Sophie ingeschreven. In een spannende race eindigde ze in een tijd van 9.51. Zelf was ze hiermee compleet ontevreden, omdat het niet genoeg was voor de volgende ronde. Ontevreden, terwijl ze haar pr verbeterd heeft, hoe is het mogelijk? Ik ben trots.

Voor de estafette sprak ik Eva, die het officiële van het kampioenschap allemaal heel cool vond. Het leukste van alles vond ze niet de callroom waar atleten zich voor aanvang voor het onderdeel moesten melden, maar het zwaaien naar haar supporters op de tribune, die vervolgens terugzwaaiden. En dat zwaaien deden de fans fanatiek toen de vier meiden hun plekje opzochten voor de estafette. De afgelopen wedstrijden waarin de estafette voorkwam verliepen over het algemeen naar wens, en ook zaterdag was de trainer tevreden. Helaas net niet genoeg voor de derde plek, maar genoeg perspectief voor komende wedstrijden.

Een team zijn ze zeker, want als Nathalie van Mil haar 600 meter liep, zaten de anderen langs de kant om haar aan te moedigen. En met succes, haar tijd was goed voor een nieuw pr. Later op de dag liep ze nog de 1000 meter. Waar ik had verwacht dat ze nog moe zou zijn van de eerder gelopen afstand, bewees ze het tegendeel en verpletterde haar oude record met maar liefst 15 seconden.

Oftewel, een geslaagde dag. Prima resultaten met ruimte voor verbetering. Tot op de training!

Niels Lambers

Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.