JRT bij Mastboscross met 3 top-10 klasseringen

Alweer de vierde wedstrijd uit de nationale crosscompetitie. Na de overvloedige regenval van de afgelopen dagen lag het Mastbos in Breda er nat en modderig bij. Op sommige plekken zelfs kniediep! De langste punten werden ingeschroefd en de veters werden voor de start extra gecheckt. Toch vervelend als je onderweg een spike in de modder verliest. Naast de modder was er nog een extra uitdaging toegevoegd aan het parcours door het neerleggen van twee boomstammen.

Bij de meisjes-B ging de wedstrijd over 3795m. Lydia van Dijk liep naar een nette 7e plaats. IJke Mourits kwam als 13e over de finish.
Josien Scheepens (meisjes-A, 5375m) liep vorig weekend griep op. Na flinke twijfel besloot ze toch van start te gaan en gewoon te kijken hoe het aan zou voelen. Ondanks dat ze zich nog niet helemaal hersteld voelde liep ze naar een knappe 4e plaats.

Tegelijkertijd met de Mannen lange cross werd er ook een interland militairen gelopen waardoor er een sterk internationaal veld aan de start stond. De lange cross ging over 10335m. Lucas Nieuweboer zette een sterke prestatie neer door als 7e Nederlander (17e totaal) te eindigen. Hij finishte in 33.40. Christiaan Bosselaar finishte als 21e Nederlander en 39e totaal in 35.23.

Bij de korte cross over 2575m liepen Chris van Hensbergen en Remco Vrijbloed. De atleten zaten bijzonder dicht bij elkaar op de finish. Chris finishte met 8 atleten binnen 3 seconden! Hij liep goede wedstrijd door als 18e te finishen. Remco finishte als 44e.