C-junioren succesvol op NK Indoor

Alweer een week geleden, maar nog vers in het geheugen: de Intersport Jonker Junioren C&D Indoorwedstrijden. Acht C-junioren togen naar Apeldoorn op 24 januari en stuk voor stuk deden zij het prima!

Lex van Honschoten blijft zichzelf verbeteren. Sprong hij in Amsterdam al over de 5 meter, nu lukte dat weer en met 5.02 m. kwalificeerde hij zich voor de finale. Daar deed hij er nog een schepje bovenop en werd 7e met 5.22 m!
De 800 meter liep hij verbluffend goed. Met 2.21.08 min. verbeterde hij zijn oude pr met maar liefst 14 seconden en daarmee werd hij 6e!

Voor Sarah van Ekeris geldt: ’the sky is the limit’. Vrijwel iedere wedstrijd verbetert zij haar tijd op de 60 meter horden en ook nu was dat niet anders. In de series kwam zij tot 10.40 sec. en in de halve finale liep zij 10.56 sec. Ook sprinten ging lekker: 8.82 sec. op de 60 meter.

Julia Arlotti had zich maar voor één individueel onderdeel ingeschreven en besloot daar meteen maar het beste van te maken: een uitstekend nieuw pr van 8.75 sec. op de 60 meter!

Fay Witte is het weer gelukt: 1.55 meter hoog! Meteen gehaald in de eerste poging en dan zo ruim dat de 1.60 meter binnen handbereik ligt. Nu lukte dat net niet, maar 1.55 was goed voor een evenaring van het clubrecord en zilver!
Verspringen ging iets minder dan gehoopt, maar 4.39 m. is heel netjes!

Ook Nikki Taag had een topdag. Vastbesloten nu eens onder de 11 seconden te duiken op de 60 meter horden, haalde zij bijna een halve seconde van haar oude pr af en liep 10.74 sec. Eenmaal de smaak te pakken, besloot ze ook maar meteen haar pr verspringen aan te scherpen tot 4.49 meter.

Rosalie Breems begon met een pr van 1.80 meter aan een polswedstrijd waar de lat niet lager kwam te liggen dan 1.90 m. Dat is lef hebben en als je jezelf dan verbetert tot 2.20 meter, heb je het gewoon heel goed gedaan! De beloning: een nieuw clubrecord en de 2e plaats!
Ook het hordelopen gaat steeds beter. Via een verbetering van het clubrecord in de series (9.60 sec.) kwam zij zowel in de halve als in de hele finale tot 9.67 sec. Vierde!

Pleun Heerschop, met stip ons grootste brokkenpilootje, was nu gelukkig blessurevrij en kon weer gezellig meedoen. De kilo zwaardere kogel van de C’s leverde voor Pleun geen problemen op. Ze stootte 7.16 m. Met verspringen bleef zij met 4.21 dicht in de buurt van haar pr.
De 800 meter indoor is lastig, met die smalle baantjes en steile kanten. Een slingertje uit de baan leverde helaas een diskwalificatie op.

Robina Negenman kwam tot twee keer aan toe niet echt lekker weg op de 60 meter horden, maar zij herstelde zich goed en kwam nog tot 9.91 en 9.86 sec.
De 60 meter vlak ging prima en leverde een mooi nieuw pr op van 8.55 sec. In de halve finale liep zij 8.70 sec.

Estafette
Bij de 4×50 meter moesten onze eerstejaars het ook opnemen tegen tweedejaars en dan wordt het lastig om in de prijzen te vallen. Niet voor Rosalie, Sarah, Robina en Julia. Zij zetten een nieuw clubrecord in de boeken (27.46 sec.) en werden derde!

Alle uitslagen vind je hier.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.