Geslaagd pupillenkamp

Eindelijk was het dan zo ver! Na de nodige voorbereidingen en promotie voor het kamp, stonden op 17 oktober rond 10 uur 54 kinderen en 14 man begeleiding klaar om er een top weekend van te maken! Dat het een top weekend is geworden, dat is één ding wat zeker is. De weergoden waren ons gelukkig positief gezind, waardoor de regenpakken gelukkig niet zijn gebruikt. Na dat iedereen zijn bed had opgemaakt en afscheid had genomen van zijn ouders was kon het kamp echt beginnen.

De groepsindeling werd bekend gemaakt en de groepsnamen werden bedacht. Zo waren er bijvoorbeeld groepsnamen als Oranjecampagne, de koffiebonen en de rode Eskimo’s. Na kennisgemaakt te hebben met het groepje werd er begonnen met het eerste spel, het codespel. Zoals wij van onze pupillen gewend zijn, werd er vanaf het begin af aan al fanatiek begonnen en wilde iedereen graag winnen. Het was een lastig, maar ontzettend leuk spel, waarbij er met verschillende kleuren en cijfers een code in het bos gevonden moest worden. Ook onder de begeleiding sloeg het fanatisme toe en werd er alles aan gedaan om het groepje te laten winnen. Nadat alle groepjes de code hadden geraden, werd er met spel 2 begonnen, het Zweedse-ren-spel. Bij dit spel stonden er verschillende vragen in het bos die met het gehele groepje beantwoordt moesten worden. Ook hier sloeg het fanatisme weer toe. Toen alle vragen waren beantwoordt werden de antwoorden nagekeken en werden de punten bekend gemaakt.

Na twee spellen werd het tijd voor wat limonade en de lunch en maakte iedereen zich klaar voor het middagprogramma: de speurtocht! De speurtocht stond dit jaar in het teken van een soort van crazy 88. Tijdens het lopen naar het dorp Austerlitz en in het dorp konden er 61 opdrachten worden gedaan met verschillende punten. Zo werd bijvoorbeeld de club gepromoot, de Usain Bolt houding na gedaan en werd het clublied gezongen samen met bewoners van het dorp. Alles moest gefilmd en gefotografeerd worden om de punten te krijgen. De foto’s van de speurtocht en de rest van het kamp is op de website te vinden.

Iedereen kwam met veel foto’s en filmpjes terug en moest alles onafhankelijk door de begeleiders worden beoordeeld. Na de speurtocht was het tijd om te eten. Helaas dit jaar geen patat met de beroemde stuitergehaktballen, maar lekkere macaroni. Na het eten was het tijd voor het glowsticksspel. Hierbij moest de groepjes in het donkere bos op zoek gaan naar verschillende kleuren glowsticks die een aantal trainers bij zich hadden, maar hierbij moesten ze ervoor zorgen dat er niet met een zaklamp op hen geschenen werd. In het begin was het moeilijk om de weg in het donker te vinden, maar na een tijdje had iedereen door hoe ze het beste als groep konden lopen en werden de glowsticks opgehaald en verstopt voor de trainers met de zaklampen. Na dat iedereen de kleuren had gevonden was het tijd voor de quiz die geleid werd door quizmaster Niels! In de tussentijd werd de spooktocht voorbereidt die later op de avond werd gehouden, maar eerst was het tijd voor een potje stoelendans!

Toen het echt donker genoeg was en de stoelendans was afgelopen, was het tijd voor de spooktocht! Dit jaar was de vader van Marije boswachter van dit bos en had daar een puma gespot met daarbij botjes van mensen. Het was aan de kinderen om de puma te vinden aan de hand van een touwtocht. Van te voren zeggen kinderen vaak dat ze echt niet bang zijn en worden er in de slaapkamers zelf spooktochten georganiseerd, maar als onze spooktocht dan echt begint zijn ze toch wel een beetje zenuwachtig. Na de spooktocht zijn de A pupillen gelijk doorgegaan naar de dropping en was iedereen om half 1 weer thuis. Om drie uur was het echt helemaal stil en ook de begeleiding nog lekker slapen.

De volgende dag werd iedereen om 8 uur gewekt om te ontbijten en was iedereen klaar om weer alles te geven. Er werd begonnen met een cross, waarvan het voor sommige als doel was om onze haas Job voorbij te lopen, maar dat laat Job natuurlijk gebeuren. Na even uitgerust te hebben kon er begonnen worden met de zeskamp. Hierbij waren er zes spellen die je tegen een ander groepje moest doen. De spellen waren: Extreme koekhappen, spijkerbroek hangen, postcode zoeken, maak iets moois met suikerklontjes en pindakaas, estafette en ultimate frisbee. Iedereen deed erg zijn best om te winnen en trainers deden er alles aan om ervoor te zorgen dat ze gingen winnen. Na de zeskamp hadden de kinderen honger kregen en werd het tijd om te lunchen. Na de lunch moesten alle spullen worden ingepakt en de kamers worden leeggemaakt en schoongemaakt. Na dat alle kamers waren gecontroleerd werd er traditie getrouw geëindigd met levend stratego. Ook hier was het fanatisme weer aanwezig en werd er zelfs vals gespeeld door de trainers om ervoor te zorgen dat ze maar konden winnen. Bij terugkomst stond de limonade en chips klaar en werd de einduitslag bekend gemaakt. Veel ouders stonden ons al opwachten om de kinderen weer te knuffelen en mee naar huis te nemen!

Wij als trainers hebben een super leuk kamp gehad en we willen alle kinderen bedanken die er mede voor gezorgd hebben dat het een geslaagd kamp was!

Wij hebben al zin in pupillenkamp 2016!

er zijn geen afbeeldingen gevonden

 

Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.