Extra gratis loopclinic op 8 april

Extra loopclinic 8 aprilSneller worden dankzij een betere hardlooptechniek

Op zaterdag 8 april(start 9u30) organiseert Atletiekvereniging KAV Holland een hardloopclinic voor de gevorderde loper. Deze clinic vindt plaats op de atletiekbaan van het Sportpark Pim Mulier te Haarlem. Gecertificeerde trainers geven jou tips met betrekking tot je looptechniek zodat je beter en sneller gaat hardlopen met dezelfde hoeveelheid energie. Deze clinic is voor iedere hardloper aan te raden! De hardloopclinic is gratis.

Bij het hardlopen is een goede looptechniek zeer belangrijk. Zo spelen bijvoorbeeld je armen tijdens het hardlopen een belangrijke rol. Niet alleen ondersteunen ze de benen, ook houden ze het bovenlichaam stabiel en helpen ze je zo efficiënt te bewegen. En wist je dat je tijdens het hardlopen twee tot drie keer je eigen lichaamsgewicht per landing moet opvangen? En dat zo’n 170 keer per minuut? Zo kunnen kleine fouten in je looptechniek grote gevolgen hebben. En kunnen zaken als romphouding en armbeweging vaak wel wat bijsturing gebruiken.

Tijdens de clinic gaan we niet alleen aan de slag met een goede looptechniek, ook zaken als lenigheid en core stability komen aan bod. Ook zullen de deelnemers een kort loopprogramma afwerken en zo ervaren hoe het is om op een atletiekbaan hard te lopen.

Op dezelfde dag wordt ook een loopclinic gegeven voor de beginnende loper.

Enthousiast geworden? Meld je aan via loopclinic@kavholland.nl

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.