Master Atletiek leeft!

podium V45 maaike honigAfgelopen weekend vond er een mooi toernooi plaats in Apeldoorn! Naast het NK voor Masters werd er ook het NK Meerkamp gehouden voor Senioren, U20 en U18.

Vanuit KAV Holland verschenen daar aan de start Joris Mens (U20, Meerkamp), Wim Roosen (M65, Kogelstoten), Matthijs Seijlhouwer (M55, 60 m) en Maaike Honig (V45, 400 m).

Met een totaal aantal van 366 deelnemers aan het Masters Kampioenschap mag gerust gezegd worden dat Master Atletiek leeft in het land! Wat opvalt is de enorm goede sfeer en de liefde voor deze sport die alle deelnemers uitdragen, van 35+ tot 80+ (3 deelnemers!). En natuurlijk door toegewijde master vrijwilligers georganiseerd.

De onderdelen binnen de Master Atletiek zijn gelijk aan die van de senioren, echter worden er aanpassingen gehanteerd naarmate het leeftijdsniveau vordert. Denk dan aan lagere horden, starten zonder startblok of lichtere kogels.

Om toch een serieus niveau te waarborgen heeft de Atletiekunie medaillelimieten ingevoerd. Door geen inschrijflimiet te stellen bij een NK maar wel een medaillelimiet te hanteren wordt een maximale deelname maar ook een optimale waardering voor de prestatie bereikt.

Er werden nederlandse records gebroken op diverse onderdelen. Sommige atleten reizen in maart af naar Torun in Polen, waar het Europees Kampioenschap indoor voor Masters wordt gehouden.

Voor de atleten van KAV was de opbrengst van dit weekend erg wisselvallig. Twee prachtige medailles maar ook blessureleed. Matthijs presteerde niet naar wens op de 60 meter. Hopelijk is hij snel hersteld. Wim stootte wederom naar goud in zijn categorie met 12.03 meter. Wim stoot al jaren erg constant, knap! Maaike liep naar een mooie tweede plaats in een nieuw indoor PR op de 400 meter in 1.07.69.

joris mens U20 podiumGelukkig hebben we ook de jeugd! Joris haalde een knappe plek 10 op de meerkamp met 4096 punten, en zal komend weekend wederom in Apeldoorn aanwezig zijn, nu op het NK indoor U20.

Mocht je nu heel enthousiast worden van de Master Atletiek, meld je dan! Misschien ben je wel een ouder van een pupil of junior en heb je een atletiek verleden, kom naar de baan! Misschien vormen we wel een competitieploeg met nieuwe leden en met masters van AV Haarlem. Atletiek is voor alle leeftijden!

Kijk ook eens online! https://www.atletiek.nl/wedstrijdsport/masters/

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.