En weer was het feest!

Na een seizoen vol successen maakten de CD-junioren zich afgelopen weekend op voor de laatste ‘uit’wedstrijd van het jaar: de Nationale Estafette Kampioenschappen in Amstelveen.

Zweedse estafette
Als eersten lieten de D-meisjes zien er nog volop zin in te hebben. Op de Zweedse estafette verschenen Rosalie, Nikki, Robina en Julia aan de start. Rosalie knalde de 400 meter in een tijd die de seniorenploeg waardig zou zijn en gaf het stokje door aan Nikki, die op de 300 meter óók al haast bleek te hebben. Ook de power van Robina op de 200 meter was te veel voor de hardnekkige stalkster van de tegenpartij en Julia bracht ten slotte de genadeklap toe met haar lange passen. Het resultaat: 2.28.60. Goud voor de meiden en een nieuw clubrecord bij de meisjes D én C!

Ook de C-meisjes liepen een prima Zweedse estafette. Beginnend met Lydia, voor wie de 400 meter een kippeneindje is vergeleken met de afstanden die ze doorgaans aflegt, liepen vervolgens Joyce, Yanika en Jeannine. Zij eindigden in 2.29.47. Een uitstekende tijd die ruim zes seconden sneller was dan het oude clubrecord.

En dan de jongens C. In hun serie hadden zij een directe confrontatie met de jongens van PAC uit Rotterdam, een clubnaam die garant lijkt te staan voor succes. Maar Sil, Mika, Jos en Igor lieten zich niet intimideren en gingen de uitdaging vol aan. Wat nou, een pr van 2 seconden sneller op de 400 of twee koppen groter? Gewoon vastbijten en niet meer loslaten. Na een spannende race leek het er zelfs even op dat ze gewonnen hadden, maar wat met het blote oog niet waarneembaar was, bleek na het bestuderen van de finishfoto: geklopt met 3 honderdste. Heel even jammer misschien, maar trots bleek een toepasselijkere emotie. Hun tijd van 2.10.38 was goed voor een nieuw clubrecord en de 3e plaats!

4×600 en 4×800
Na de Zweedse estafette was het tijd voor de middellange afstanden. Bij de meisjes D zat de vaart er ook op de 4×600 meteen lekker in. Nikki, Isabel, Inez en Rosalie liepen voor wat ze waard waren en dat bleek heel wat te zijn, want ze eindigden als 5e in een mooie 7.40.85.

De C-jongens hadden zoals gewoonlijk een grote delegatie. Voor de 4×800 stonden Tijn, Martijn, Sjoerd en Maarten opgesteld. Tijn en Maarten hebben iets meer ervaring op de 800 meter, maar ook Martijn en Sjoerd stonden hun mannetje. Een mooie 10.10.12 was het resultaat.

4×60, 4×80 en 4×100
De korte estafettes waren tot het eind van de dag bewaard. Voor de D-meisjes was dit de 4x60m. De meiden liepen in een andere formatie dan gebruikelijk, dus teruggrijpen op ervaring en routine was er niet bij. Dat bleek ze niets uit te maken. In 32.17 snelden Rosalie, Julia, Robina en Fay naar een nieuw clubrecord en de 2e plaats.

Jeannine, Joyce, Yanika en Lydia namen de 4x80m voor hun rekening. Vanaf de zijlijn zag het er gelikt en snel uit, maar ergens onderweg bleek er toch iets misgegaan te zijn, want de meiden werden gediskwalificeerd. Zijn ze nou helemaal gek daar in Amstelveen!

De jongens C liepen in hetzelfde team waar ze het hele seizoen al hoge ogen mee gooien. Helaas zaten ze niet bij hun naaste concurrenten in de serie en werden ze daardoor niet tot nóg grotere hoogten opgezweept, maar hun tijd van 46.69 mocht er zijn. Met slechts 0,03 seconden boven hun eigen pr werden ze wederom 3e!

Dronken van alle successen werd er aan het eind van de dag nog een poging gedaan om een team samen te stellen voor het pretonderdeel, de 10×100 meter. Dat lukte uiteindelijk nét niet, maar het feit dat de meesten hier om 18.00 uur nog zin in bleken te hebben, terwijl ze al sinds 9.00 uur ’s morgens op de baan aanwezig waren, is veelzeggend voor het enthousiasme van deze groep. Dát zijn nou de CD-junioren van Holland!

Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.