Een zonloze zondag wordt toch een super zonnige dag

Zondag 6 april 2014 stond al maanden op de agenda bij vele van onze jeugdleden. Het zomerseizoen is gestart en dat gebeurt traditioneel met een openingshappening voor alle jeugdleden maar vooral ook voor nieuwe jeugdleden en aspirant jeugdleden die nog geen kennis hebben gemaakt met een echte atletiekbaan met daarop de diverse mogelijkheden naast het hardlopen zoals verspringbakken en kogelstootringen.

Dit festijn heeft een lange traditie, ooit was het een trainingspakken wedstrijd voor onze senioren baanatleten, die graag hun winter conditie arbeid vertaald wilden zien in echte prestaties. Ooit een verblijf in Parijs vroegtijdig afgebroken om tijdig terug te kunnen zijn om onder barre winterse omstandigheden de prestaties van onze baanatleten te kunnen aanschouwen. Inmiddels is het vooral de jongere jeugd die volop de gelegenheid krijgt zijn of haar prestaties aan naaste familie leden te kunnen tonen en dat doen zij met veel enthousiasme.

Zo ook op zondag 6 april 2014 hebben 123 jeugdleden zijn of haar beste beentje voorgezet, gadegeslagen door toch wel een behoorlijk aantal ouders, die mede door de aanwezigheid van onze nieuwe overdekte zittribune dit schouwspel op een aangename manier hebben kunnen volgen. Het opstarten van deze wedstrijd is altijd weer een heerlijk mix van lichtelijke chaos omdat er niet van te voren hoeft te worden ingeschreven en onze kantine al jaren lang absoluut ongeschikt is om zo’n groot aantal atleten met begeleiding te kunnen verwerken. Maar dankzij moderne technieken kon toch rond de klok van 11.00 uur door onze zeer ervaren starter Loek Gieles de eerste serie van de sprintnummers worden weggeschoten. Ook de technische nummers zoals verspringen en kogelstoten namen op tijd een aanvang.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Dankzij de vele spontane ondersteuning van de aanwezige ouders verliep de wedstrijd perfect om maar weer eens aan te geven dat een atletiekwedstrijd eigenlijk niet zonder de assistentie van aanwezige ouders kan worden afgewerkt. Het zijn geen moeilijke of ingewikkelde taken, meestal staat er bij ieder onderdeel een “ ervarings deskundige “ ( een vader of moeder , die zelf lid is of is geweest van KAV HOLLAND ) en dus goed op de hoogte is van de niet al te ingewikkelde regels bij de diverse onderdelen. Dus de Jeugd Commissie en de Wedstrijd Organisatie commissie is alle actieve ouders zeer erkentelijk voor zijn of haar bijdrage en ziet jullie a.s. zaterdag bij de eerste pupillen competitiewedstrijd op onze eigen baan weer heel gaarne terug in eenzelfde hoedanigheid.

Om de wedstrijd een extra dimensie te geven hebben wij een aantal jaren geleden besloten een extra onderdeel in te gelasten e.w. de DREAM Team Estafette loop. 8 teams geformeerd door een aantal van onze jeugdtrainers, eerlijk samengesteld op basis van de diverse leeftijd groepen, kregen een hinderparcours over, onder en tussendoor de diverse obstakels op het middenterrein opgesteld, te overbruggen. Het is een kostelijk schouwspel om te zien hoe een mini pupil moet strijden/lopen tegen een junior A atleet, het is net Klein Duimpje en de Reus.
De winnaars, die zich heel toepasselijk DREAM TEAM NUMBER ONE hadden genoemd, mochten de speciaal voor dit onderdeel beschikbaar gestelde bokaal in ontvangst en meteen weer inleveren omdat het natuurlijk heel erg spannend is als je als winnaar met je eigen naam op deze bokaal deze op school of aan familie kan tonen. Eind april is het graveren gereed en zal er een uitnodiging verzonden worden aan alle leden van het winnende team om de beker in ontvangst te nemen en volgens goed gebruik te laten rouleren onder deze leden om uiteindelijk volgend jaar april weer beschikbaar te zijn voor een nieuwe wedstrijd.

Tijdens het wedstrijd gebeuren zijn er weer vele prachtige foto’s gemaakt door onze “ huis” fotograaf ( ook altijd aanwezig bij onze wegatletiek evenementen ) Ab Laanbroek, die ongetwijfeld op zeer korte termijn op onze website getoond zullen gaan worden. Naast de wedstrijd heeft de Jeugd Commissie ook een goed bezochte kleding beurs georganiseerd, waar zowel nieuwe als tweede hands atletiek attributen van eigenaar verwisselden. Het was een zeer aangename bezigheid op deze zonloze zondag maar denk dat veel atleten met veel genoegen naar het verdere verloop van deze atletiek zomer zullen uitkijken.

Tot slot een zeer welgemeend woord van dank aan iedereen die zich heeft ingezet om er weer een ware happening van te maken, maar in het bijzonder aan mijn bijna rechterhand Niels Lambers, die vanaf de vroege ochtend tot en met bedenken van het parkoers voor de Dream Team Estafette loop heeft aangetoond dat onze oudste jeugdleden een heel groot KAV HOLLAND hart hebben!!!!.

Peter van Haaren, Haarlem, 7 april 2014.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.