De PR-AC Dream Team Estafette-bokaal is weer terecht

In 2002 heeft Susan Jansen-Smith , onze zeer enthousiaste en betrokken trainster van een aantal loopgroepen als extra onderdeel van de jaarlijkse clubkampioenschappen van KAV HOLLAND het onderdeel estafetteloop opgestart. Uitgangspunt was om vanuit alle geledingen een team samen te stellen om over een beperkte afstand een soort estafetteloop te organiseren. De winnaars ontvingen een prachtige wissel bokaal die hopelijk bij een volgende clubkampioenschap weer inzetbaar zou zijn.

In 2003 en jaren later in 2010, 2011. 2012 en 2013 was de wisselbokaal weer als hoofdprijs van de estafette loop beschikbaar. Inmiddels was het evenement uitgegroeid tot een soort hindernis race, waarin vele verschillende hindernissen moesten worden overwonnen. De toenmalige Jeugd Commissie heeft toen met de winnaars afgesproken dat de bokaal gedurende het gehele jaar verplaatst zou worden tussen alle deelnemers.
Dat werd een utopie, want ondanks maanden lange inspanningen, verzoeken en vermeldingen op onze website kwam de bokaal niet meer boven tafel.

In 2014 werd uiteindelijk besloten een nieuwe bokaal aan te schaffen die in dat jaar ook uitgereikt is tijdens de Onderlinge Clubkampioenschappen.  Helaas heeft het evenement geen vervolg meer gekregen, mede omdat onze clubkampioenschappen gezamenlijk werden gehouden met de atleten van AV Haarlem.

Ik werd recentelijk benaderd door een moeder van een jeugdlid met de mededeling dat zij nog steeds een grote KAV HOLLAND bokaal in haar bezit had en volgens haar bij KAV HOLLAND thuis hoorde. Zonder echt te veronderstellen dat het de beroemde Estafettebokaal zou kunnen zijn, werd mij vanochtend dus toch de echte bokaal overhandigd.

Hij is dus al 22 jaar oud en staan er heel veel namen op van atleten die al heel lang geen lid meer zijn, maar verwacht toch ook dat zeker op de 2de versie van de Dream Team-bokaal nog een aantal actieve leden zijn of haar naam kunnen terugvinden. Ik voeg een tweetal foto’s bij en hoop dat in de toekomst deze bokaal bij de clubkampioenschappen van de nieuwe fusie vereniging weer een voorname plaats zal krijgen in het wedstrijdschema.

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.