De Halve van Haarlem 2.0 – 27 september 2015

Ook dit jaar was KAV Holland weer op verschillende verzorgingsposten aanwezig.

Door een parcoursaanpassing vanwege werkzaamheden op de Zeeweg werd ons team ingedeeld op het 20 km punt en dat lag op de Houtmankade, direct na het beruchte Houtmanpad. Alle lopers van zowel de 5 en 10 km en de halve marathon zouden ons punt passeren dus een drukte van belang.

De organisatie besloot om ons team te versterken met een extern team van 5 of 6 medewerkers om het bewateren van de lopers zonder problemen te laten verlopen. Dat team heeft het flink voor hun kiezen gekregen want het overgrote deel van de lopers besloot een bekertje water van de eerste twee tafels te accepteren en die tafels waren dus bemand door het externe team.

Gevolg een heel relaxte zondag middag met veel zon en gezelligheid en een fantastische ondersteuning van veel buurtbewoners en zeker ook kinderen die de afgelopen jaren gewend waren hun steentje bij te dragen.

Na passage van de 5 en 10 km konden wij het ons veroorloven om een supermarkt te bezoeken en ons te laten verrassen met heerlijke, bijna warme, maar ook zeer koude consumpties. Dank daarvoor gaat naar Nienke Veerkamp en Alyanne Bos.

Maar tussendoor werd ook het parcours ontdaan van de vele weggeworpen bekers om zodoende een vlekkeloze doorgang te bieden aan de echte lange afstandlopers, m.a.w. de halve marathon-vreters.

Na passage van de bezemwagen – parcours weer bekervrij maken en toen bleek dat onze medewerker, Kas Veerkamp, node werd gemist, want hij was onze creatieve geest die in 2014 een prachtig kunstwerk met deze bekers in elkaar zette.

Wat ons als zeer positief overkwam was een zeer enthousiaste groep buurtbewoners die gedurende de volledige passage alle deelnemers op een passende en zeer hartstochtelijke wijze aanmoedigden. Een leuke ervaring want op de Zeeweg en ook op de Elswoutlaan komt haast geen toeschouwer de lopers aanmoedigen.

Tot slot dank aan Nienke & Kas Veerkamp, Niels Lambers, Alyanne Bos, Job & Myrthe Wiltink voor hun niet alleen daadwerkelijke maar ook zeer gezellige bijdrage.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Op uitdrukkelijk verzoek mocht ik alleen de leuke foto’s laten plaatsen op onze website en hoop dat ik die wens niet geschonden heb

Op naar september 2016 voor weer een prachtige Halve van Haarlem

Haarlem, 29 september 2015, door Peter van Haaren

Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.