D-Meiden op een Brabantse missie

Voor veel atleten binnen de club loopt het seizoen ten einde en wordt er al een voorzichtig begin gemaakt aan de wintertrainingen. Hoe anders is dat voor de CD-junioren. Voor hun is september de maand waarin het moet gebeuren, met talloze belangrijke wedstrijden op het programma. Te beginnen op zaterdag 12 september, waar in Breda de competitiefinale wordt gehouden. Historisch is de wedstrijd aangezien we voor het eerst in de geschiedenis (ik kan het me in ieder geval niet herinneren) met twee ploegen geplaatst zijn. En beide ploegen hebben nog medaillekansen ook. Laten we beginnen met de D-meiden.

Fotos 1316Onder de bezielende leiding van Erik Negenman en Hidde Koot hebben de meiden zich ontpopt tot een atletiekmachine. Vanuit de meerkampfilosofie valt deze ploeg op geen zwak onderdeel te betrappen, hetgeen vrij uniek is.  Vaak zie je ploegleiders wekenlang zwoegen om tot de opstelling te komen waarmee de meeste punten behaald worden. Bij de D-junioren is daar geen sprake van. De kwaliteiten van de meiden zijn overduidelijk en als je het je zelfs kunt veroorloven om Robina buiten de estafette te houden, dan weet je dat de andere ploegen gewaarschuwd zijn.

Zo zorgt Fay voor de punten bij de springonderdelen, wordt Robina op de werponderdelen op de huid gezeten door Julia, hebben we met Rosalie, Sarah en Robina een prachtig drietal op de horde, goed voor een hoop punten. Inez, Isabel, Pleun en Roos zijn het cement van de ploeg en vastberaden om het de ‘basis’zo moeilijk te maken en kan je Nikki wel op een boodschap sturen. Kortom, een hecht collectief en vaak geeft dat bij competitiewedstrijden de doorslag. Want atletiek is een teamsport en daar blinken we bij KAV in uit. Sta niet raar te kijken als deze ploeg maandag met een medaille om de nek gespot is door de lokale media!

 

Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.