Primeur met 5km op de baan

Op vrijdagavond 13 mei l 2016 heeft KAV Holland de eerste 5 km baanwedstrijd van dit seizoen georganiseerd op de atletiekbaan van Haarlem. Na een gezamenlijke warming-up werd om 19.30 het startschot gegeven voor deze wedstrijd. Met een week van warm weer achter de rug, was vrijdagavond een stuk koeler met een stevige wind. 20 deelnemers maakten er samen een mooie en spannende strijd van, waarbij nummer 1 op 17:42 eindigde en 2 en 3 binnen 10 seconden binnenkwamen. Klik hier voor alle uitslagen.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Na de 5 km baanwedstrijd en cooling-down heeft hardlooptrainer en personal trainer Peter van Buijtene voor circa 50 toehoorders een presentatie gegeven in de kantine van KAV Holland met als titel: “Trainen op hartslag levert het beste resultaat”.

Presentatie Peter van Buijtene

Peter van Buijtene heeft enkele jaren als looptrainer binnen KAV Holland  de loopgroep met ambitie onder zijn hoede gehad en heeft op dat moment al vele lopers enthousiast gemaakt voor de “Energy control” of “Sportrusten” methode. Hoog tijd dus om ook anderen binnen KAV Holland kennis te laten maken met deze methodes die gebaseerd is op het trainen op hartslag. Het is aanvankelijk ontwikkeld door Stans van der Poel en de methode is doorontwikkeld voor het lopen van diverse lange afstanden van 5km; 10 km, 16 km, 21,1 km to de hele marathon. Met name voor een hele marathon is de totale loopbelasting lager dan bij de klassieke trainingsschema’s omdat je alles op hartslag en maximaal 14 km per training loopt. Vele lopers hebben hiermee hun persoonlijke records verbroken.
Het uitgangspunt is de bepaling van de hartslag waarbij je van aeroob naar anaeroob stofwisseling gaat, het zogenaamde omslagpunt. Naast goede training kwamen de diverse energiesystemen (verbranding van respectievelijk vetten, koolhydraten of eiwitten), het belang van goede voeding in relatie tot je sportprestatie en het belang van goed rusten aan bod.

Al met al een sportieve en boeiende  en leerzame avond die afgesloten werd met een gezellige borrel.

De wegcommissie wil alle vrijwilligers van de avond hartelijk bedanken voor de inzet en support, met speciale dank aan:
•    Peter van Buijtene  (www.personalbest.nl)
•    Ab Laanbroek voor de mooie foto’s
•    AV Haarlem voor het lenen van de wedstrijdklok;
•    looptrainers Linda en Arjan voor de warming-up en cooling-down.

Zet de volgende vrijdagavonden alvast in je agenda:

•    Vrijdagavond 3 juni         Coopertest        start 19:45 uur
•    Vrijdagavond 1 juli         5 km wedstrijd        start 19:30 uur
•    Vrijdagavond 2 september     Coopertest        start 19:45 uur
•    Vrijdagavond 7 oktober         5 km wedstrijd        start 19:30 uur

Meer informatie:
Neem contact op met de leden van de wegcommissie van KAV Holland.

20160513_petervanbuijtene2

20160513_petervanbuijtene3

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.