31 maart Wat beweegt de hardloper?

Hardlopen als competitie, bewegen in vrijheid en literatuur van formaat
31 maart in de Luifel, Heemstede

Bram Bakker, Abdelkader Benali en Hans KoelemanBram Bakker, Abdelkader Benali en Hans Koeleman. Drie mannen met een heel verschillende achtergrond. Maar alle drie hebben ze van hardlopen een bezigheid gemaakt die een cruciale plaats inneemt in hun leven.
Drie mannen die hardlopen alleen al om het hardlopen zelf. Bram Bakker, de psychiater. Abdelkader Benali, de literaire schrijver. Hans Koeleman, de voormalige Olympische topatleet. Samen vormen ze een sportieve drie-eenheid: de geest, de verbeelding en het lichaam.

Het programma dat ze brengen speelt op die drie-eenheid in. Zoals een gezonde geest in een gezond lichaam een voorwaarde is voor sportieve topprestaties, zo is de zuivere verbeelding een voorwaarde voor literatuur en theater van de bovenste plank. Bakker, Benali en Koeleman staan garant voor hardlopen als competitie, bewegen in vrijheid en literatuur van formaat.

Ze bieden de theaterbezoeker een negentig minuten durend en buitengewoon inspirerend literair hardloopspektakel vol woorden, gelardeerd met muziek, beeld en beweging. Een meeslepende avond van drie doorgewinterde schrijvende atleten.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.