Woldbergtrail

Af en toe zoek je een nieuwe loopuitdaging. Na meer dan 10 jaar ken je de meeste locale loopjes wel.

woldbergtrail_selfieZodoende heb ik mijn oog laten vallen op de 15 km van het Woldbergtrail. Vier maatjes, Ab Bresser, Ajan Sierveld, Ruud Veering en Lino Pistola hebben er ook zin in. Dus rijden we bijna 2 uur richting Steenwijk. Gelegen op de grens van Overijssel, Drenthe en Friesland denk je natuurlijk dat het vlak is. Niets is minder waar. Het gehucht waar we ons moeten melden heet dan ook De Bult, bij buitengoed Fredeshiem. 35 dapperen doen de lange versie van 35 km, in totaal zijn er zo’n 200 lopers.

Op de meest noordelijke uitloper van een stuwwal uit de IJstijd lopen we vooral over onverharde paden en door het bos. De verharde paden blijken te bestaan uit puin dat overbleef na het bombardement van Rotterdam. Af en toe loop je over een heideveld met vennetjes. Het landschap glooit voordurend, maar na de drankpost halverwege begint het pas echt. De Woldberg gaat slechts 26m de hoogte in maar de geulpaden doen veel denken aan de Veluwe en Limburg.

Nu boffen we ook met het prachtige weer, maar dit parcours is echt een aanrader voor iedereen. Vooraf laven we ons aan een koffie, achteraf belonen we ons zelf met een koud glas bier. De prijsuitreiking wordt gedaan door een heuse freule. Thuis ga ik direct kijken naar meer van dit soort looppareltjes.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.