Wind is atleten gunstig gezind bij onderlinge wedstrijd

blazende windIk kan niet wachten op de volgende. De meest gehoorde uitspraak na de wedstrijd van afgelopen zaterdag. Want een feestje werd het. Vooral voor de pupillen en CD junioren zijn het qua atletiek gekke tijden. Want het zijn juist die leeftijdscategorieën waarin het normaal gesproken om de twee weken raak is wat betreft het verbeteren van persoonlijke records. Hoe anders is het in deze tijd. Bijkomstig voordeel is dat de onbevangenheid dan de grote kracht wordt. Een goed voorbeeld is de eerste wedstrijd waarin hard lopen onmogelijk werd door de wind die hard de verkeerde kant opblies. Maar geen onvertogen woord, niemand die teleurgesteld over de finish kwam. Want wisten zij veel wat snel was op onderdelen waar ze nog niet eerder op waren uitgekomen! De trainers wisten het wel en die keken dan ook reikhalzend uit naar de weersverwachting. Noordenwind! en de vlag kon uit. Want denk maar niet dat je pr met een seconde verbeteren de normaalste zaak van de wereld is! Floris en Anouk spanden bij de C-junioren de kroon maar in hun zog wist iedereen zich schandalig te verbeteren.

De coryfeeën van de club, Sil Negenman, Nikki Taag en Fay Witte hebben met eigen ogen kunnen zien dat het met hun opvolging wel goed zit. De B-junioren die van limbodansen een sport hebben gemaakt maar vooral heel erg leuk met elkaar zijn. Hun nimmer aflatende enthousiasme werkt aanstekelijk en dat komt de prestaties uiteraard ten goede. Nu vind ik prestaties noemen nooit zo sympathiek, omdat je altijd iemand tekort doet door ze niet te noemen. Daarvoor verwijs ik u naar https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/35139/.

Wat te denken van de C-junioren. Een groep die uit vrije wil ook in april massaal in de duinen te vinden is. En dat op zondagochtend! Een groep, waarin er plek is voor elk individueel. De acceptatie is groot en aan weinig is te merken dat zij door de huidige situatie worden geremd in hun ontwikkeling. Tel daarbij de D-junioren die onder de bezielende leiding van Daniel en Marieke steeds harder komen en de pupillen, die eenmaal besmet met het atletiekvirus, hopelijk met nog meer aan de start staan en je mag concluderen dat de toekomst er rooskleurig uitziet.

De volgende wedstrijd is op zaterdag 8 mei. Komt allen!

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.