Succesvolle loopfietsestafette

Zondag 6 september viert KAV Holland haar 90-jarig bestaan met een heuse familiedag. Met koffie, thee en gebak wordt er verzameld op de atletiekbaan op het Pim Mulier Sportpark. Vanaf 11 uur vertrekken er teams voor de Crazy 88-speurtocht. Op de baan moeten er eerst een paar opdrachten uitgevoerd worden. Daarna vertrekt men richting Bloemendaal voor het vervolg.

Rond 13 uur komen de deelnemers bijeen voor de loopfiets-estafette die de commissie Wegatletiek heeft georganiseerd. Een bescheiden deelname met een man of 30, maar zo is het wel gemoedelijk. Het weer toont zich van de betere zijde dan verwacht. De hele middag schijnt het zonnetje tussen de wolken door. Om half twee gaan we gezamenlijk van start. Ik loop samen met Remco. Eerst gaat het via Santpoort-Zuid en de ruïne van Brederode naar de ingang Bleek en Berg. Daar staat op het kruispunt de eerste post met water, cola, eigengebakken kruidkoek en drop. Hier wisselen de meeste teams voor het eerst: de loper gaat op de fiets, de fietser wordt loper.

Sylvia is haar begeleiders kwijt – die komen pas  bij het Koevlak tevoorschijn 🙂 Wij mogen hier kegelen met dennenappels. De kleinkinderen van Laura Gulickxs helpen hierbij. Han de Kroon heeft ons gesponsord met heerlijke vruchtensappen, appels, bananen en fruithapjes. Vervolgens gaan we de Zeeweg op, met een fikse wind tegen.

Linda en Nanning wachten ons op achter Parnassia. De proviand bestaat niet alleen uit water, maar ook zalmwraps, chorizo, tortillachips, dipsaus en wijn. We mogen ook 30m sprinten om het onderlinge klassement op te kunnen maken. Herriëtte die 10 minuten later is gestart haalt ons hier bij.

Door de duinen gaat het, nu met wind in de rug, terug naar Bleek en Berg. Het is af en toe wel druk, want er zijn ook de nodige gewone fietsers en wandelaars. Vlak voor de laatste post wordt een verjaardagsfeest gevierd met volop slingers. Ik loop nog een kleine wespensteek op in mijn lip, dus vlieg ik daarna in razende vaart de helling af door Bloemendaal-dorp. We finishen rond kwart over vier.

Op de baan is het inmiddels gezellig druk geworden. De borreltijd is begonnen.

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.