Persoonlijke records JRT atleten

Op vrijdag 23 mei liepen Lucas Nieuweboer en Jim Rothweiler de 5000 meter bij de Trackmeeting in Wageningen. Omdat er verder geen tegenstand was moesten beide atleten het helemaal zelf doen. Er stond een lekker zonnetje en geen wind. Dus prima loopweer. Afgesproken werd om de 500 meter van kop te wisselen. Het was jammer dat Jim na de 3 km niet meer kon overnemen. Zowel Lucas als Jim liepen toen afzonderlijk hun race. Lucas kwam afgetekend als 1e over de finish in een nieuw persoonlijk record van 15.08.27. Jim, die een drukke week op school achter de rug had, werd 2e met een tijd van 15.16.95 en was daarmee 16”sneller dan z’n vorige PR.

Op zondag 25 mei kwam een aantal JRT atleten aan de start bij de seniorencompetitie in Leiden. Zowel Christiaan Bosselaar als Chris van Hensbergen kwamen uit op de 1500 meter. Na ongeveer 1000 meter moest Chris zijn clubgenoot laten gaan. Christiaan nam dapper de kop maar moest helaas toestaan dat hij in de eindspring geklopt werd. Christiaan werd 2e in een tijd van 4.02.78. Chris van Hensbergen ( na 2 weken eindexamens) liep een keurige 4.07.92 en een nieuw persoonlijk record.

Lucas Nieuweboer die gereageerd had op de oproep op de KAV site voor een “steeple loper” liep zijn eerste 3000 meter met 28 horden en 7 waterbakpassages. En… niet onverdienstelijk. Na een rustig begin, springen op de balk en met twee benen in de waterbak had hij al snel het juiste ritme te pakken. De balken werden niet meer aangeraakt en de waterbak werd in snelle loop genomen. Steeds meer werd duidelijk dat hij een goede race zou lopen. Maar dat hij zelfs 2e op deze afstand werd in een tijd van 9.49.89 had hij van tevoren niet durven dromen.
Demi Zwiers (B junior) werd bij de dames 4e op de 800 meter in een tijd van 2.21.19.

(tekst door Koos Kiers)

Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.