NK Junioren 2015

In het weekend van 26-28 juli werd het NK Junioren in Breda gehouden. Van het JRT deden er drie atleten mee. Het was voor hen de eerste Nederlandse kampioenschappen. Lydia van Dijk mocht vrijdagavond als eerste op de 800m. Ze liep als c-meisje bij de b-junioren mee om ervaring op te doen. Er waren drie series waarbij de eerste 2 per serie en nog twee tijdssnelsten naar de finale mochten. De eerste ronde van Lydia verliep niet als gepland, maar wel zoals de kampioenschapswedstrijden vaak verlopen. Na een iets te behouden start raakte ze ingesloten. Maar met een sterk laatste stuk en een goede eindsprint wist ze zich naar een derde plek te knokken. Ze verbrak haar pr met een ruime seconde en klokte 2.21.72. Helaas net geen finaleplek maar wel een ervaring rijker!

Lydia van Dijk

Op de 5000m bij de A-meisjes, later op de avond liep Josien Scheepens. Met haar pr mocht ze zich bij de favorieten rekenen. Ze liep op medaillekoers maar moest 4 ronden voor het eind opgeven toen het warme en benauwde weer haar te veel werden.

Vandaag liep Remco Vrijbloed de 1500 bij de A-junioren. Hier werden twee series gelopen om zich te kwalificeren voor de finale van morgen. Na een erg trage eerste ronde in 73 heeft hij samen met Sten Stoltenborg van AV Haarlemmermeer de race hard gemaakt en twee ronden het kopwerk gedeeld. De laatste ronde ging de rest van het veld er helaas overheen en moest hij genoegen nemen met een tiende plaats. Ondanks het gekke raceverloop kwam hij nog dicht bij zijn pr met 4.17.37.

Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.