3000m Arenagames Hilversum 5 juli

Vandaag liepen Lucas Nieuweboer en Christiaan Bosselaar de 3000m bij de Arenagames in Hilversum, onderdeel van het nationale Lotto Baancircuit. Bij de start was het erg warm, boven de dertig graden. Dit maakte het een erg zware race.

Christiaan ging na een goede start mee met de haas en opende iets te snel in 64 seconden na 400m. Lucas had een wat rustigere start en kwam vooraan na 700m waarna hij de kop van Christiaan overnam. Na een goede eerste 1000 in 2.47 kreeg Christiaan moeite met het tempo en moest lossen terwijl Lucas goed achter de haas bleef zitten. Na 1600m ging stapte de haas uit en kwam het er op aan om de rondetijden strak te houden. Lucas had toen al een ruime voorsprong op de rest van het veld.
Bij het ingaan van de laatste ronde had hij een tijd onder de 8.30 nog binnen bereik maar verzuurde flink en kon het tempo niet goed meer vasthouden. Hij liep wel een nieuw pr in 8.35.33 en pakte de winst met zeven seconden voorsprong! Beiden hebben de afgelopen week doorgetraind en niet ingehouden voor deze wedstrijd. Ze stonden daardoor niet volledig uitgerust aan de start. Christiaan was nog niet genoeg hersteld en in combinatie met de warmte moest hij na 2400m uit de wedstrijd stappen.

lucas

Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.