Mastboscross

Op zondag 1 februari waren Chris van Hensbergen, Jim Rothweiler en Christiaan Bosselaar naar Breda afgereisd voor de Mastboscross. Dit was alweer de laatste wedstrijd uit het Nationaal Crosscircuit. Als eerste ging Chris van Hensbergen van start op de korte cross. Het parcours lag er erg modderig bij. Op sommige plekken stond je letterlijk tot aan je knieën in de modder. Chris bouwde zijn race goed op en mede door zijn befaamde eindsprint behaalde hij een knappe 15e plaats.

Geïnspireerd door hun teamgenoot gingen vervolgens Christiaan en Jim van start aan de lange cross van ruim 11 kilometer. Waar Christiaan zich normaal gesproken op dit soort modderige parcoursen helemaal niet op zijn gemak voelt, trok hij zich daar deze race niks van aan. Sterker nog, hij liep na twee rondes zelfs alleen op kop. Hij kon vervolgens goed mee in een groepje met enkele sterke lopers en finishte op de 9e plek. Jim liep een, naar eigen zeggen, minder gelukkige race, maar werd desondanks toch nog 14e.